Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Βρέθηκε λύση στο ΙΚΕΑ: μόνοι τους θα κατασκευάζουν τα χρήματα οι υπάλληλοι.

Αίσιο τέλος έλαβε σήμερα το πρωί η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης του ΙΚΕΑ Κηφισού και των υπαλλήλων του καταστήματος. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι στο κατάστημα είχαν αποφασίσει να κατέβουν σε απεργία όταν τους ανακοινώθηκε μείωση μισθού της τάξεως του 8 με 11%.

Τελικά βρέθηκε η «σολωμόντειος» λύση μεταξύ της εργοδοσίας και των υπαλλήλων, μια λύση η οποία συμβαδίζει απόλυτα με τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει την εταιρεία. Έπειτα από μαραθώνιες συναντήσεις των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να καταβληθεί  το 100% του μισθού σε κάθε υπάλληλο, με την προϋπόθεση ο κάθε υπάλληλος να κατασκευάσει μόνος του τα χρήματα.

Έτσι, κάθε πρώτη του μήνα, όλοι οι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στο λογιστήριο και θα προμηθεύονται κόλλες χαρτιού, μελάνι και υδατογραφήματα έτσι ώστε να κατασκευάζουν μόνοι τους τα χαρτονομίσματα που αντιστοιχούν στο μισθό τους. Σε περίπτωση που κάνουν κάποιο λάθος ή δεν υπολογίσουν σωστά τις ποσότητες χαρτιού και μελανιού η ευθύνη θα είναι εξ ολοκλήρου δική τους και δεν θα δικαιούνται αποζημίωση. Η διοίκηση του ΙΚΕΑ προσανατολίζεται μάλιστα στο μέλλον να προμηθεύει και με μέταλλα τους υπαλλήλους προκειμένου να τα λιώνουν και να κατασκευάζουν μόνοι τους τα κέρματα τους.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν με ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ τονίζοντας: «Νιώθουμε δικαιωμένοι. Συνδυάσαμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Θα λαμβάνουμε κανονικά τον μισθό μας ενώ παράλληλα θα παραμένουμε σε εγρήγορση κάνοντας αυτό που αγαπάμε: να συναρμολογούμε».

Οι πρώτες αντιδράσεις της κοινής γνώμης είναι πάντως επιφυλακτικές αφού έρευνες έχουν δείξει πως μόλις το 32% των προϊόντων του ΙΚΕΑ συναρμολογείται επιτυχώς από τους καταναλωτές, με τις Κασσάνδρες να μιλούν για οδηγίες που περιέχουν εσκεμμένα λάθη ή προτείνουν πάντοτε τον δυσκολότερο τρόπο συναρμολόγησης. Σε επικοινωνία της με το «Κουλούρι» η διοίκηση του ΙΚΕΑ αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.