Εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με την πραγματική ταυτότητα του Άγιου Βασίλη καθώς ήρθαν στο φως στοιχεία που θα συζητηθούν. Συγκεκριμένα, με βάση όσα αποκαλύπτει η έγκυρη Αυστριακή εφημερίδα "Das Pretzel", ο μύθος του συμπαθούς γεράκου που χαρίζει δώρα σε μικρά παιδάκια βασίζεται σε μια ιστορία που όλοι στην Αυστρία προσπαθούν να ξεχάσουν.
Όλα ξεκίνησαν στο χωριό Fucking της επαρχίας Tarsdorf το μακρινό 1764. Εκεί ζούσε ο διαβόητος Claus Santafson, ο οποίος διατηρούσε αγρόκτημα στο οποίο εξέθρεφε κυρίως αγελάδες και ταράνδους. Ο ιδιόρρυθμος χωρικός είχε την συνήθεια να μεθάει σε τοπικά καπηλειά και να εισβάλλει στα σπίτια από τις καμινάδες κλέβοντας τα παιδιά των κατοίκων του φιλήσυχου χωριού. Στη συνέχεια έβαζε τα αθώα παιδιά στο σάκο του και τα μετέφερε στο υπόγειο του, όπου και τα κρατούσε παγιδευμένα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Ο Santafson προσέγγιζε επίσης τα μικρά παιδιά προσφέροντας τους δώρα με αποτέλεσμα να γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των γονέων στο Fucking. Χαρακτηριστικό είναι το τραγούδι που είχαν δημιουργήσει με στίχους που ανέφεραν "σε βλέπει όταν κοιμάσαι, ξέρει όταν είσαι ξύπνιος", το οποίο διατηρείται μέχρι και τις μέρες μας, με διαφορετικό πλέον νόημα.
Ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του χωριού ήταν προσφέροντας του χρήματα και άλλα αντικείμενα τα οποία και άφηναν σε εμφανές σημείο του σπιτιού τους. Μόλις ο Claus έμπαινε στο σπίτι από την καμινάδα, έβλεπε την προσφορά των κατοίκων και σε περίπτωση που έμενε ευχαριστημένος τότε αποφάσιζε να μην απαγάγει το παιδί του σπιτιού αυτού.
Το χειμώνα του 1765 γράφτηκε το τέλος στην άρρωστη δράση του χωρικού, καθώς οι κάτοικοι του χωριού τον παγίδευσαν και αφού τον έπιασαν, τον έκαψαν ζωντανό. Αποφάσισαν μάλιστα προκειμένου να ξεχαστεί για πάντα η παρουσία του, να δημιουργήσουν τον θρύλο του Άγιου Βασίλη, αλλάζοντας την ιστορία με τις παραλλαγές που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Ο μοναδικός απόγονος του διεστραμμένου άνδρα, Rudolf Santafson, αρνήθηκε να σχολιάσει την ιστορία τονίζοντας απλά πως δεν θέλει να έχει καμμία σχέση με τον άρρωστο πρόγονο του. Επισήμανε παράλληλα πως έχει ζητήσει με επιστολές του πολλάκις από τα εμπορικά κέντρα όλου του κόσμου να σταματήσουν το έθιμο που θέλει τα παιδιά να κάθονται στα πόδια του Άγιου Βασίλη προκειμένου να ζητήσουν τα δώρα τους, καθώς ξυπνάει σε όλους τους Αυστριακούς δυσάρεστες αναμνήσεις.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
ΟΚ, τα χαλιά ήταν ακριβά, όμως καλό θα ήταν να κάνετε λίγη έρευνα πριν γράψετε κάτι. Ο σκοπός της αγοράς τους, δεν ήταν ο στολισμός τους γραφείου, αλλά το να κρύψω δύο πτώματα που τα είχα αποθηκευμένα εκεί καιρό.