Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

Βόμβα από το Facebook: Απαγόρευση στους χρήστες να κάνουν like σε δικά τους ποστ

Ένα νέο μέτρο-έκπληξη ανακοίνωσε το Facebook και προκάλεσε αναστάτωση στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, από σήμερα απαγορεύεται στους χρήστες να κάνουν like στα δικά τους ποστ. Όσοι χρήστες το επιχειρούν, θα διαγράφονται αμέσως και οριστικά από την πλατφόρμα.

«Από σήμερα, οι χρήστες δε θα μπορούν να κάνουν like στα δικά τους ποστ, επειδή αυτό είναι κάτι που δεν αξίζει να προωθείται στην πλατφόρμα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Τζον Σμιθ. «Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο για να προστατευτούν οι χρήστες μας από την αυτοθυματοποίηση, και για να αποκτήσουν λίγο αυτοσεβασμό».

Αξίζει να σημειώσουμε πως το κουμπί του like δε θα λείπει και δε θα είναι απενεργοποιημένο για τα ποστ των εαυτών μας. Αντίθετα, θα είναι ενεργό ως μηχανισμός ανίχνευσης των προφίλ που αξίζει να διαγραφούν. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στους χρήστες της πλατφόρμας, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος του αυτοπροβολής.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το Facebook μάς λέει τι να κάνουμε με τα δικά μας ποστ. Είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο χρήστης της πλατφόρμας, Άνταμ Γουίλιαμς. Ωστόσο, άλλοι χρήστες υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη για την προστασία της ψυχικής υγείας των ανθρώπων.

Τον τελευταίο καιρό, η Meta έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών της και για την επιρροή που έχει στον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Με αυτή την απόφαση, η Meta προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της ψυχικής υγείας των χρηστών της και να τους προστατεύσει από την αυταρέσκεια και άλλες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.