Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Υποχρεωτική οπλοκατοχή ακόμη και για μαθητές αποφάσισε ο πρόεδρος Ομπάμα

Την άμεση αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα έφεραν τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κονέκτικατ την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας μανιακός εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο και αφαίρεσε πάνω από 20 ζωές.

Οι αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινής γνώμης ήταν έντονες, καθώς το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν είτε σε σχολεία είτε σε άλλους δημόσιους χώρους και έχει στοιχίσει τη ζωή πολλών αθώων ανθρώπων. Έτσι, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. αποφάσισε να καταστήσει την οπλοκατοχή υποχρεωτική σε όλους τους πολίτες της Αμερικής ανεξαρτήτως ηλικίας ενώ το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε ήδη από το Κονγκρέσο προβλέπει και υποχρεωτική οπλοφορία ανά πάσα στιγμή.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα εξήγησε τους λόγους αυτής της απόφασης. «Καταλαβαίνω πλήρως όσους διαμαρτύρονται για τους αθώους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους από ψυχοπαθείς. Η διακύρηξη της ανεξαρτησίας που έγραψαν οι πατέρες των Η.Π.Α. ωστόσο μιλάνε ξεκάθαρα για ελευθερία και δημοκρατία και θεωρώ αδιανόητο να στερήσουμε από οποιονδήποτε πολίτη τη δυνατότητα να έχει το δικό του όπλο. Έτσι, αποφασίσαμε να δώσουμε τουλάχιστον την ευκαιρία σε όλους να έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον, έχοντας πάντοτε πάνω τους το προσωπικό τους όπλο. Μάλιστα το μάθημα της σκοποβολής θα προστεθεί σε όλα τα σχολεία της Αμερικής. Ας μην ξεχνάμε πως οι ψυχοπαθείς που σκοτώνουν αθώα παιδάκια είναι μέρος της αμερικάνικης παράδοσης», τόνισε φανερά συγκινημένος ο πρόεδρος των Η.Π.Α.

Πληροφορίες τέλος κάνουν λόγο πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρέχεται δωρεάν όπλο σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού ενώ πηγές σχολίαζαν πως δεν αποκλείεται μαθητές να κάνουν ένοπλες σκοπιές και περιπολίες στα σχολεία για μεγαλύτερη ασφάλεια.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.