Τζιτζίκια
Mostly clear
23°C
 

Είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν περνάει μια κόλαση

Έπεσα από τα σύννεφα, όταν έσκασαν οι πρώτες βόμβες στην Ουκρανία. Την Ρωσία πραγματικά τον αγάπησα, ό,τι συναίσθημα έχω για εκείνην είναι θαυμασμού, αγάπης. Εγώ έτσι έζησα στη Μόσχα κι αυτή είναι η δική μου κατάθεση.

Για να είμαι και ξεκάθαρος, εγώ το πρόσωπο που γνώρισα στον Βλάντιμιρ Πούτιν είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο έχει συμβεί, δεν το γνωρίζω. Περιμένω να αποδειχτεί κι η άλλη πλευρά. Δεν μπορώ να κάνω τον γεωπολιτικό αναλυτή εγώ. Ας μιλήσει η Ιστορία.

Τρόμαξα, φοβήθηκα. Ένιωσα πάρα πολλή λύπη και στεναχώρια για τον άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μία «κόλαση». Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, αυτό που λένε τα θύματα στην Ουκρανία, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη, είναι μία τραγωδία για τα θύματα.

Είναι μία τραγωδία και για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς, οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Κι αυτό είναι μία παθολογία που χρήζει κάποιας θεραπείας, βοήθειας.

Και σε αυτό, θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.