Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Γιγαντιαίο φωτοστέφανο διακρίνει ξεκάθαρα στην πρώτη φωτογραφία της μαύρης τρύπας η Ιερά Σύνοδος

Την άμεση αντίδραση της Εκκλησίας έφερε η πρώτη φωτογραφία μιας μαύρης τρύπας από το διάστημα, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες την Τετάρτη, σε παράλληλες συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, τονίζεται πως η συγκεκριμένη σκιά που αποτυπώνεται, δεν πρόκειται όπως λανθασμένα αναφέρθηκε από τους αστρονόμους για μία μαύρη τρύπα 'τέρας' σε έναν μακρινό γαλαξία και συγκεκριμένα το γιγάντιο γαλαξία Μessier 87 (Μ87), με το μέγεθός της να υπολογίζεται σε 40 δισ. χλμ. Αντίθετα, πρόκειται για ένα φωτοστέφανο 'τέρας', κάποιας ιερής μορφής της Ορθοδοξίας, πιθανώς και του ίδιου του δημιουργού του σύμπαντος.

«Όσοι υιοθετούν απόψεις και δήθεν επιστημονικά τεκμήρια πέρι μαύρης τρύπας, είναι άθεοι και ασεβείς. Ως γνωστόν, όλα αποτελούν δημιουργήματα του Θεού, επομένως αυτή η λάμψη, αποτελεί είτε την σκιά κάποιου φωτιστικού που χρησιμοποιεί, είτε κάποιο τεράστια φωτοστέφανο, είτε κάποια δοκιμή για την παρασκευή ενός νέου είδους. Όλα τα άλλα, αποτελούν βλασφημίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το «Κουλούρι» συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.