Έντονες είναι τις τελευταίες ημέρες οι αντιδράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μετά την αποκάλυψη των σκέψεων για τη δημιουργία πλωτού φράκτη μήκους 2,7 χιλιομέτρων και ύψους 50 εκατοστών για την προστασία από τις προσφυγικές ροές στα παράλια του Αιγαίου.
Πλέον, η κυβέρνηση αναζητεί εναλλακτικές λύσεις, με την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού» να εξετάζεται σοβαρά, να αφορά την ολοκληρωτική αποστράγγιση του πελάγους, ώστε να καθιστά αδύνατη την κυκλοφορία πλωτών μέσων και την προσέγγιση των ελληνικών ακτών δια θαλάσσης.
Έτσι, αναμένεται να κατασκευαστεί το προσεχές διάστημα ένα δίκτυο υπόγειων διάτρητων αγωγών (τα λεγόμενα στραγγιστήρια), οι οποίοι και θα θάβονται στο έδαφος με σκοπό να συλλέξουν και να αποβάλουν το νερό. Στη συνέχεια, αναμένεται να υψωθεί φράκτης, με το νερό που θα περισυλλεχθεί να αποθηκεύεται στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ.
Για το διάστημα αυτό, οι μετακινήσεις στο Αιγαίο θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία, ενώ τα ψάρια και οι λοιποί υδρόβιοι οργανισμοί θα μεταφερθούν με ασφάλεια σε ενυδρεία που θα φυλάσσονται στις πεδιάδες της Θεσσαλίας.
«Πρόκειται για μια ανθρωπιστική λύση που τους βρίσκει όλους κερδισμένους. Μόλις η κρίση ξεπεραστεί, τότε το Αιγαίο θα γεμίσει ξανά και όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα», σχολίαζε πηγή της κυβέρνησης.
Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
ΟΚ, τα χαλιά ήταν ακριβά, όμως καλό θα ήταν να κάνετε λίγη έρευνα πριν γράψετε κάτι. Ο σκοπός της αγοράς τους, δεν ήταν ο στολισμός τους γραφείου, αλλά το να κρύψω δύο πτώματα που τα είχα αποθηκευμένα εκεί καιρό.