Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Αρχαιολόγοι εντόπισαν φαντάρους στην Κω

590_c2f768d970128c4afae1edac15f0428aΚΩΣ -- Φαντάρους ανακάλυψε την περασμένη εβδομάδα στο νησί των Δωδεκανήσων ομάδα αρχαιολόγων. Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της ομάδας βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή της γνωστής ακριτικής νήσου για ανασκαφές όταν είδαν μια ελληνική σημαία να κυματίζει. Πλησιάζοντας προσεκτικά διαπίστωσαν την ύπαρξη στρατοπέδου στην περιοχή, το οποίο παρά τα εμφανή σημάδια εγκατάλειψης ήταν κατοικημένο κατά βάση από ανθρώπους νεαρής ηλικίας οι οποίοι υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία.

Απορημένοι που δεν είχαν ακούσει τίποτα για την ύπαρξη στρατοπέδου στο νησί, οι αρχαιολόγοι ανέφεραν την ανακάλυψή τους σε μέλη της τοπικής διοίκησης τα οποία τους αντιμετώπισαν αρχικά με καχυποψία. Φαίνεται πώς η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του νησιού είχε ξεχάσει την ύπαρξη των φαντάρων, καθώς εκείνοι περνούν σχεδόν όλο τους τον χρόνο εντός του στρατοπέδου, σπανίως έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους και όταν το κάνουν φορούν πάντοτε πολιτικά ρούχα. «Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι κάνουν όλη μέρα κλεισμένοι εκεί μέσα» δήλωσε πολιτικό πρόσωπο της περιοχής, ενώ δεσμεύτηκε να διερευνήσει προσωπικά τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται στο νησί οι στρατιώτες. Είναι γεγονός άλλωστε πώς οι κάτοικοι του νησιού θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη ανακάλυψη.

Το «Κουλούρι» έστειλε ρεπόρτερ του στην Κω προκειμένου να μιλήσει με έναν από τους φαντάρους. Ο νεαρός εξέφρασε την εξωφρενική άποψη ότι συνάδελφοί του υπάρχουν και σε άλλα νησιά, αναφέροντας ενδεικτικά τη Ρόδο και τη Λήμνο, ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως φαντάροι βρίσκονται ακόμα και σε περιοχές εχθρικές προς τον άνθρωπο όπως πλησίον του ποταμού Έβρου.

Ωστόσο, τις συγκεκριμένες δηλώσεις διέψευσε κατηγορηματικά εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όταν ερωτήθηκε σχετικά: "Αυτά που λέτε είναι παρανοϊκά. Αν υπήρχαν φαντάροι σε τέτοια μέρη θα το γνωρίζαμε σίγουρα".

Από τη μεριά του, το "Κουλούρι" κάνει έκκληση προς όποιον έχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία να τη φέρει στο φως προκειμένου να λάμψει η αλήθεια στην τραγική αυτή  ιστορία.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.