Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

«Παρών» ψήφισε ο Φώτης Κουβέλης για το εάν θα βάλουν πετρέλαιο φέτος στην πολυκατοικία

kouvelisΗμέρα ψηφοφοριών ήταν η χθεσινή για τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, καθώς εκτός από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης στην Βουλή, ο έμπειρος πολιτικός παρέστη νωρίτερα το απόγευμα και στην έκτακτη συνέλευση της πολυκατοικίας του στην Άνω Κυψέλη, όπου το θέμα που κυριάρχησε ήταν το εάν ο διαχειριστής θα προμηθευθεί πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αλλά και της ψηφοφορίας που ακολούθησε σημειώθηκε σφοδρή μάχη μεταξύ των ενοίκων, οι οποίοι είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, αυτών που ιεραρχούν το ζήτημα της θέρμανσης ως ύψιστης σημασίας και υποστήριζαν την προμήθεια έστω μικρής ποσότητας πετρελαίου και εκείνων που λόγω οικονομικών δυσκολίων πρότειναν την στροφή σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στήριζαν πολλές από τις ελπίδες τους για την εκτόνωση της κατάστασης και την εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη, λόγω της μακρόχρονης παρουσίας του στην πολιτική ζωή αλλά και της πραότητας και σύνεσης που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. «Όλοι μας περιμέναμε από τον κ. Φώτη ένα σχέδιο που θα μας οδηγούσε στη λύση του αδιεξόδου ώστε να μην παγώσουμε τον χειμώνα, μια συμβιβαστική πρόταση την οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που έγινε η συνέλευση έτσι κι αλλιώς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λάζαρος, μεταπτυχιακός φοιτητής της Δασολογίας που μένει στον πρώτο και έχει ήδη προμηθευτεί ξυλόσομπα από πέρυσι.

Όπως αναφέρουν όμως όλες οι μαρτυρίες, ο 65χρονος πολιτικός έμεινε άπραγος καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ δεν ζήτησε ούτε πήρε τον λόγο για να τοποθετηθεί (σ.σ. εκτός από μια μικρή του παρέμβαση όπου καταδίκασε την πόλωση τονίζοντας πως δεν αξίζει να χαλάσουν οι σχέσεις των γειτόνων για λίγη ζεστασιά).

Όταν έφθασε η ώρα της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σήκωσε διστακτικά το δεξί του χέρι ενώ ταυτόχρονα με το αριστερό «έστρωνε» τις μπούκλες των λευκών του μαλλιών, περιεργάστηκε με το βλέμμα του τους συγκατοίκους του στην πολυκατοικία και μετά από μια μακρά σιωπή δήλωσε λακωνικά «παρών».

Μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές το συμπέρασμα της συνέλευσης καθώς η ψηφοφορία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού μετά το «παρών» του κ. Κουβέλη οι Νώντας και Μάνια, ζευγάρι συνδικαλιστών του 3ου ορόφου που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να σαμποτάρουν τον καυστήρα κόβοντας τους σωλήνες ώστε να καταστεί de facto αδύνατη η προμήθεια πετρελαίου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.