Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
22°C
 

Τέλος στην κατάθλιψη των Ελλήνων φιλάθλων δίνει υπουργική απόφαση

Σε μiα πρωτότυπη κίνηση προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την αθλητική ηγεσία της χώρας αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη αρκετών πολιτικών προσώπων. Η απόφαση προβλέπει πως από τούδε και στο εξής θα διακοπούν οι μεταδόσεις ξένων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων όπως αυτά της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας και θα αντικατασταθούν από αυτά της Γκάνας, της Γης του Πυρός, της Μαδαγασκάρης και της Κίνας.

Ο λόγος είναι οι πάρα πολλές απογοητεύσεις που έχουν υποστεί οι Έλληνες φίλαθλοι, καθώς η σύγκριση των αγώνων του εγχώριου πρωταθλήματος με αυτούς των -φανερά ανώτερων- ξένων μόνο κακό κάνει στη σκληρά δοκιμαζόμενη ζωή των πολιτών. Το μέτρο αποτελεί μέρος της γενικότερης στρατηγικής για αλλαγή της ψυχολογικής κατάστασης των Ελλήνων πολιτών με σκοπό τη μεταστροφή του ισχύοντος κλίματος απογοήτευσης και απαισιοδοξίας και τη μετατροπή του σε αισιοδοξία και ελπίδα ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Έρευνα, που διεξήχηθη από το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο και που οδήγησε σε αυτήν τη λύση, δείχνει ότι κάθε Δευτέρα οι 6 στους 10 φιλάθλους ζητούν ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσουν τραυματικές εμπειρίες που σχετίζονται με το δημοφιλές άθλημα. Επίσης, 2 στους 10 παρατάνε την δουλειά τους και ξεκινάνε ψάρεμα, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι 1 στους  10 αρχίζει να παρακολουθεί χάντμπολ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιπτώσεις του νέου ρηξικέλευθου μέτρου στην ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.