Μούφανετ για πάντα <3
Mostly cloudy
17°C
 

Βρήκε δουλειά δημοσιογράφος που κάνει bold τυχαίες φράσεις μέσα σε παραγράφους

Εξαιρετικά έχει καταφέρει να μεταφέρει τη ροή του λόγου στο χαρτί και πλέον στις οθόνες μας, έμπειρος δημοσιογράφος που χειρίζεται δεξιοτεχνικά όλες τις δυνατότητες που του δίνονται με τα σύγχρονα μέσα των επεξεργαστών εγγράφων.

Ο 65χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, προσελήφθη από το «Κουλούρι» και η πρώτη έργασία που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας είναι να περάσει όλα τα άρθρα που έχει δημοσιεύσει ποτέ το «Κουλούρι» κάνοντας της απαραίτητες αλλαγές ώστε με την χρήση πλαγίων γραμμάτων, εντόνων γραμματοσειρών, υπογραμμισμένων γραμμάτων και λοιπών «τυπογραφικών» τεχνασμάτων, να δώσει μια νέα ζωντάνια στα κείμενά του.

Στα πρώτα πέντε λέπτά της εργασίας του, επεξεργάστηκε το πρώτο κείμενο που δημοσίευσε το «Κουλούρι» με το αποτέλεσμα να αφήνει στον αναγνώστη πραγματικά μια άλλη αίσθηση:

Ήταν να μην γίνει η αρχή

Στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Δημόσιου τομέα και των Δημοσίων υπηρεσιών και μετά την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, αποφασίστηκε η επανασύσταση και της Γενικής Γραμματείας Γεωλογικών και Διαστημικών Ερευνών. Η υπηρεσία αυτή είχε καταργηθεί στα χρόνια του Όθωνα αλλά οι σημερινές συγκυρίες κατέστησαν απαραίτητη την επαναφορά της και μάλιστα με διευρυμένους πόρους. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή διαδραμάτισε τόσο η ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα στον ελλαδικό χώρο όσο και τα μεγάλα επιτεύγματα των Ελλήνων αστροφυσικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ετσι, σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, θα αξιοποιηθεί στο έπακρο η ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Χαρακτηριστικές είναι οι αποκλειστικές δηλώσεις στο "Κ" του Δρ.Ευρυμέδωντα Παπαφρίδη -κατόχου της έδρας ανώτερων γαλαξιακών ερευνών Hiroshi Tsakacinno του Πανεπιστημίου του Μώλαξ, ο οποίος σημείωσε «μπορεί οικονομικά η Ελλάδα να βρίσκεται σε πορεία επιβράδυνσης, πνευματικά όμως κινείται με ταχύτητα φωτός».

Πραγματικά, σαν να διαβάζεις άλλο κείμενο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.