Τι σημασία έχει, σπίτι θα κάτσετε
Mostly cloudy
16°C
 

Αδυναμία πληρωμής του server στη Β. Κορέα λόγω των capital controls, δηλώνει το iskra.gr

Lafazanis-iskraΔυσκολίες λόγω των περιορισμών των διασυνοριακών συναλλαγών που έχουν επιβληθεί με τα capital controls φαίνεται πως αντιμετωπίζει το iskra.gr, σύμφωνα με δηλώσεις των διαχειριστών του. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα κόστη του server της, ο οποίος βρίσκεται στην Β. Κορέα, με αποτέλεσμα η ίδια η λειτουργία της να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόβλημα ήταν γνωστό στους ιθύνοντες της ιστοσελίδας από την ημέρα επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων, εδώ και περίπου ένα μήνα, όμως έχει ανακύψει ως εξαιρετικά επείγον τις τελευταίες ημέρες καθώς η προθεσμία πληρωμής του server λήγει στις 3 Αυγούστου, όπως αναφέρουν οι πηγές.

Οι υπεύθυνοι του iskra.gr έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του βορειοκορεατικού παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων, εξηγώντας τους την κατάσταση στην Ελλάδα και ζητώντας την κατανόησή τους ώστε να βρεθεί μια λύση. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα καθώς οι διαχειριστές του παρόχου αρνούνται να απαντήσουν στα αγγλικά, ενώ το μοναδικό στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας που μιλούσε κορεάτικα έχει πλέον προσχωρήσει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρθρογράφος του iskra.gr, Στάθης Λεουτσάκος προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες, αναφέροντας πως «πρόκειται για ένα τεχνικό πρόβλημα, με το οποίο ασχολούνται ήδη οι αρμόδιοι και θα βρεθεί μια λύση. Πρόκειται απλώς για έναν server, δηλαδή για έναν υπολογιστή αν καταλαβαίνω καλά, θα τα βρούμε. Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει το iskra, τη φωνή του ΟΧΙ και των αγώνων του ελληνικού λαού ενάντια στους καταπιεστές των Μνημονίων».