Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Το όνειρό του κάνει την Αγία Βαρβάρα «Πρώτη Ξανά» κυνηγάει υποψήφιος δήμαρχος

Έτοιμος να πραγματοποιήσει τα όνειρά του εμφανίζεται υποψήφιος δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος έχει βάλει στόχο να φέρει το δήμο του πίσω στη μεγάλη αίγλη του παρελθόντος.

Ήδη από το προκάμβριο, η Αγία Βαρβάρα είχε γνωρίσει πολύ μεγάλη ακμή, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που της δόθηκαν στην Κάμβρια περίοδο. Πολλές φορές τα αποτελέσματα ενός μικρού προβαδίσματος εκατομμύρια χρόνια πριν, μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα στο μέλλον.

Έτσι, η Αγία Βαρβάρα ήταν πόλη με τεράστια οικονομική και πνευματική άνθιση καθ' όλη την αρχαία περίοδο, έχοντας τερματίσει όγδοη μάλιστα στο διαγωνισμό για τα εφτά θαύματα της αρχαιότητας. Η πορεία της συνεχίστηκε λαμπρή.

Τα μεγαλεία που είχε ζήσει η Αγία Βαρβάρα δεν μπορεί να τα διανοηθεί κανείς την σημερινή εποχή. Μέχρι το 1900 περίπου, από τότε δηλαδή που παρήκμασε και αυτή, η Αγία Βαρβάρα ήταν η πρώτη πόλη στην Ευρώπη που ηλεκτροδοτήθηκε. Λειτουργούσαν σε αυτήν την κοσμοπολίτικη γειτονιά τέσσερα σινεμά και τρία πανεπιστήμια. Οι κάτοικοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια, και μιλούσε ο καθένας από τρεις γλώσσες κατ' ελάχιστο.

Πάμπολλα σχήματα υποψήφιων δημάρχων από όλη τη χώρα έχουν δώσει ήδη τη στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο με ενδεικτικότερα τα «Προοπτική Κοινωνίας», «Συμμετοχή και πάλι», «Αύριο με προοπτική», «Και πάλι μαζί», «Μαζί για το αύριο», «Πολίτες Ξανά».

Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, προέβη στην δήλωση πως αισθάνεται υπερήφανος που μετά το παράδειγμά του στην Αμερική, οι πολιτικοί της αυτοδιοίκησης «ανεβαίνουν και αυτοί στο άρμα της αναβίωσης του ένδοξου παρελθόντος».