Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Ζωγραφίζοντας ένα πέος έχει ξεκινήσει την καριέρα του το 90% των μεγάλων street artists

maxresdefaultΙδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας του Πανεπιστημίου του Κάμντεν, σχετικά με τις επιρροές, το έργο και την έμπνευση των μεγάλων καλλιτεχνών του γκράφιτι.

Συγκεκριμένα, στην παγκόσμια αυτή μελέτη, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 456 street artists από 77 διαφορετικές χώρες και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το αγαπημένο τους χρώμα, την τεχνική που προτιμάνε αλλά και το πρώτο σχέδιο το οποίο επιχείρησαν, τόσο ιδιωτικά, όσο και σε δημόσια θέα.

Από τις απαντήσεις αυτές, προέκυψε πως το 90% των καλλιτεχνών, ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας μικρά πέη, κάτι που σταδιακά τους οδήγησε στην απελευθέρωση και την έκφραση όσων πραγματικά ήθελαν να μοιραστούν.

«Είναι εύκολο, παιχνιδιάρικο κι όλοι ξέρουμε το σχήμα του. Βγάζει και μια αίσθηση παρανομίας και ζαβολιάς, που πάντα μας γοητεύει. Αφού το έκανα μικρός στα τετράδια του σχολείου, γιατί να το κάνω και σε τοίχο, μέχρι να λυθώ; Ορίστε που με έφτασε σήμερα», παραδέχεται ο Wiz, η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην έρευνα.

Σήμερα, ο Wiz είναι καταξιωμένος street artist, σχεδιάζοντας πέη με κράνη και μικροσκοπικά μάτια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, χωρίς να ξεχνάει δευτερόλεπτο από πού ξεκίνησε. «Αν δεν ήταν τα πέη, δεν θα είχα φτάσει ποτέ εδώ που είμαι», καταλήγει.