Πάσχα μου θέλατε
Sunny
21°C
 

Χαλάλ τα ινδικά χοιρίδια συμφωνα με τον Μουσουλμανικό Οργανισμό Τροφίμων

Άφοβα θα μπορούν πλέον οι Μουσουλμάνοι φίλοι μας να τρώνε ινδικά χοιρίδια, αφού η επιστήμη έβαλε για πάντα τα πράγματα στη θέση τους.

Το ζήτημα του αν το ινδικό χοιρίδιο επιτρέπεται να τρώγεται απασχολεί τη μουσουλμανική κοινότητα για τους τελευταίους αιώνες, συγκεκριμένα από την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου.

Μελέτες βασισμένες στη βιοχημεία και τον υβριδισμό όμως, έδειξαν ότι, παρά την κοινή ονομασία τους, τα συμπαθή κατοικίδια δεν ανήκουν στην οικογένεια των Συιδών (τη βιολογική οικογένεια στην οποία ανήκουν τα γουρούνια), ούτε είναι από την Ινδία. Προέρχονται από τις Άνδεις, και είναι εξημερωμένα τρωκτικά.

Τα νέα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, με χιλιάδες κόσμου να ξεχύνεται στους δρόμους δεκάδων πρωτευουσών μουσουλμανικών κρατών. Οι πιστοί οι οποίοι έτρωγαν κρυφά ινδικά χοιρίδια, πολλές φορές κάτω από επικίνδυνες συνθήκες λόγω μυστικότητας και της παρανομίας, υπολογίζονται στους εκατοντάδες χιλιάδες ανά τον κόσμο.

Η ανακάλυψη αποτελεί τη μεγαλύτερη είδηση στο χώρο της ισλαμικής εστίασης μετά από την απόφαση Αλί Χαμενεΐ να επιτρέπεται ελεύθερα η κατανάλωση τζιτζιμπύρας στην ισλαμική δημοκρατία του Ιράν. Ο Μουσουλμανικός Οργανισμός Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση θέλοντας να διατηρήσει δικαίωμα αναθεώρησης του καθεστώτος ορισμένων κομματιών των ινδικών χοιριδίων καθώς «άγνωστο παραμένει ακόμα το αν το μπέικον τους είναι όσο νόστιμο όσο το χοιρινό, ώστε να χρειαστεί να το απαγορεύσουμε στο μέλλον».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.