Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Πολιτιστική πρωτεύουσα του τσιμέντου για το 2017 η Σπάρτη

polispartisΣπουδαία διάκριση για την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας, η οποία ανακηρύχθηκε με κάθε επισημότητα ως η πολιτιστική πρωτεύουσα του τσιμέντου για το 2017.

Η Σπάρτη, διαδέχεται έτσι τις πόλεις Κισινάου, Μέξικο Σίτι και Σάο Πάολο, οι οποίες είχαν κατακτήσει τον τιμητικό αυτό τίτλο τις προηγούμενες χρονιές. Η σχετική απόφαση ελήφθη στο ενενηκοστό Παγκόσμιο Συνέδριο Τσιμέντου, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων τσιμεντοβιομηχανιών του πλανήτη, το οποίο διεξήχθη στους υπονόμους της πόλης του Καράκας. Σημαντικό ρόλο στην σπουδαία αυτή επιτυχία της ιστορικής πόλης, διαδραμάτισε τόσο η αστείρευτη ασχήμια της, όσο και η τεράστια ποσότητα τσιμέντου, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη με τυχαίο τρόπο στους δρόμους της.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», η Σπάρτη είχε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό, ξεπερνώντας πόλεις όπως το Χιούστον, τη Θήβα, αρκετά λατομεία αλλά και την ίδια την Κόλαση. Από τις αρχές του νέου έτους, στην λακωνική πρωτεύουσα αναμένεται να συρρεύσουν φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, εργάτες, όρνεα και πλήθος τουριστών από χώρες του Τρίτου Κόσμου, γεγονός το οποίο αναμένεται να αποφέρει σημαντικά κέρδη στην τοπική οικονομία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Ταΰγετος να καλυφθεί εξ ολοκλήρου με τσιμέντο, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για το σημαντικό γεγονός.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στην πόλη βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι σημαντικών τσιμεντοβιομηχανιών, οι οποίοι δηλώνουν περήφανοι με την επιλογή τους, καθώς περιφέρονται χαμένοι στους δρόμους της. Τη σημαντική διάκριση της Σπάρτης δεν αρνήθηκε να σχολιάσει κι ο δήμαρχος της πόλης, Ευάγγελος Βαλιώτης, ο οποίος σημείωσε: «Αρκετούς αιώνες μετά τον Λεωνίδα, η Σπάρτη έχει και πάλι κάτι για το οποίο μπορεί περήφανη. Μετά τους 300 γενναίους, τα τσιμέντα μας χαρίζουν ακόμη μια σπουδαία επιτυχία. Ή Τιτάν, ή επί τας».