Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly clear
9°C
 

Στη Μαγνησία η πρώτη εκκλησία που δέχεται bitcoin

Ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος στην Κορόπη Μαγνησίας είναι ο πρώτος ορθόδοξος ναός που δέχεται Bitcoin στο παγκάρι του, βρίσκοντας επάξια τη θέση του στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες δίπλα σε μεγαθήρια της θρησκευτικής καινοτομίας όπως τον πρώτο ναό που δέχτηκε πιστωτικές κάρτες (Αμβέρσα).

Ο ναός, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1961 με δωρεές πιστών, προσπαθεί να βρει χρήματα για να αποπερατώσει το νέο έργο της ανακατασκευής της παλιάς εκκλησίας (που βρίσκεται δίπλα απ'την τωρινή).

Με τη βοήθεια όλων, γίνεται προσπάθεια ώστε η παλαιά εκκλησία, να αποκτήσει και πάλι την παραδοσιακή στέγη με πλάκες Πηλίου αλλά και για να δημιουργηθεί προθήκη για να αναδειχθεί το μοναδικό κειμήλιο του ναού, ένα κομμάτι της πέτρας από την Σπηλιά του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην οποία καθόταν.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή του ναού, η αποδοχή bitcoin αποτελούσε μονόδρομο για το οικονομικό μέλλον του, αλλά και φοβερή ευκαιρία ανάδειξης του ναού και της χάρης του Ιωάννη του Θεολόγου στα πέρατα της γης με τη δημοσιότητα που απέκτησε λόγω ρεκόρ γκίνες. Η τοποθέτηση QR codes δίπλα σε κάθε εικόνα του ναού, αλλά και στο παραδοσιακό παγκάρι ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ η πρώτη «κατάθεση» bitcoin ήρθε από τον ίδιο τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο παρουσία αποστολής του οργανισμού Γκίνες.

Οι αναγνώστες μας που θέλουν να ενισχύσουν το ναό με έστω και ένα Bitcoin, μπορούν να στείλουν τον ηλεκτρονικό τους οβολό στη διεύθυνση 14qjrCVZ7Ds1N54Nn4fm87MxoZcmKMac8J.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.