Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Sunny
11°C
 

Συνελήφθη παρανοϊκός οικονομολόγος που ήθελε να κάνει ένεση στην οικονομία

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται μετά από συντονισμένη επιχείρηση 42χρονος οικονομολόγος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε ισχυρή ένεση στην οικονομία της χώρας μας.

Ο 42χρονος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, βρισκόταν εδώ και μήνες στο στόχαστρο των Αρχών μιας και συνήθιζε να επισκέπτεται υποκαταστήματα ΔΟΥ σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου και να πιάνει κουβέντα με εφοριακούς και πολίτες. Μάλιστα συνήθιζε να δημιουργεί σύγχυση αναφέροντας ψεύτικους κωδικούς εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων.

Το τελευταίο διάστημα λόγω καραντίνας διέκοψε τις επισκέψεις του, όμως αυτό μάλλον επιδείνωσε την κατάσταση καθώς ο 42χρονος μετέφερε τις σκέψεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μυστικά φόρουμ φοροτεχνικών στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) όπου και ριζοσπαστικοποιήθηκε.

Το «καμπανάκι» για την ΕΛΑΣ ήχησε όταν ο οικονομολόγος έκανε έκκληση για μια «άμεση, γιγαντιαία ένεση στο σώμα της οικονομίας» που θα προκαλούσε «σοκ και δέος» στις αγορές. Μέσα σε λίγες ώρες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο στο σπίτι του 42χρονου και τον συνέλαβαν ενώ επίσης κατάσχεσαν ένα λάπτοπ, ένα όπλο σιλικόνης και αδημοσίευτα κείμενα του Δ. Τσοβόλα από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής χαρακτηρίζουν την κατάσταση σοβαρή ενώ επισημαίνουν πως το ότι δεν βρέθηκαν καθόλου σύριγγες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 42χρονος να είχε συνεργούς. Σε κάθε περίπτωση τονίζουν πως οι έρευνες συνεχίζονται και διαβεβαιώνουν πως θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να μην κινδυνεύσει η οικονομία μας από ενέσεις με άγνωστες ουσίες.

Κατά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, ο οικονομολόγος έκανε συνεχώς λόγο για «κούρεμα» οπότε και οι άνδρες της ΕΛΑΣ εξαφάνισαν όλα τα ψαλίδια από το κτήριο. Αυτή την ώρα ετοιμάζεται να υποβληθεί σε stress test χωρίς μαξιλαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΚΤ, ενώ δεν του έχει επιτραπεί ακόμα να μιλήσει με δικηγόρο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.