Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

«Πώς να κάνεις φίλους στην εφορία» το πρώτο μάθημα της σχολής Λογιστικής

«Πώς να κάνεις φίλους στην εφορία» είναι σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών το πρώτο βασικό μάθημα κορμού του τμήματος Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων (Θεσσαλονίκη) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (πρώην τμήμα «Λογιστικής και χρηματοοικονομικής» του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης).

Το νέο αυτό μάθημα προστέθηκε με απόφαση της ειδικής επιτροπής των διδασκόντων του τμήματος καθώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εμφανές πως οι νέοι απόφοιτοι λογιστές είναι εντελώς αποκομμένοι από την πραγματικότητα της εργασίας.

«Μπορεί οι νέοι απόφοιτοι να ξέρουν να ψάχνουν στο taxheaven ή να έχουν πάρει δέκα στο "μαθηματικά για οικονομολόγους", αλλά αν τους πιάσουν την κουβέντα για καλό καλάρισμα στο παραγάδι δεν ξέρουν τι να κάνουν» παραδέχτηκε σχετικά στο «Κουλούρι» ο υπεύθυνος προγράμματος σπουδών του τμήματος Καθ. Φάνης Καλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διότι το πρόγραμμα ακόμα διαμορφώνεται, τα πρώτα μαθήματα θα δίνουν έμφαση στη γλώσσα του σώματος, το πόσο είναι καλό να χαιρετάει κανείς, και τον κατάλληλο ρουχισμό για καλές γνωριμίες στις ΔΟΥ.

Τον τελευταίο μήνα του εξαμήνου, θα φιλοξενούνται ειδικοί διαφόρων χόμπι, που θα μιλούν στους φοιτητές για τα ενδιαφέροντά τους με σκοπό την ανάπτυξη ικανοτήτων κουβέντας για άσχετα ενδιαφέροντα. Μέχρι στιγμής θεωρείται βέβαιο πως θα φιλοξενηθούν μια ορειβάτης, ένας κυνηγός, μια εγγαστρίμυθος και ένας που του αρέσει να πηγαίνει στο χωριό του τα σαββατοκύριακα.

Το ενδεχόμενο να διδαχθεί σεμινάριο «ακίνδυνο φλερτ» από υπαλλήλους του τμήματος «βιβλίων και στοιχείων» της ΔΟΥ Χαλανδρίου ακόμα συζητείται.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.