Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
33°C
 

Σάκους με βύνη και λυκίσκο αδειάζουν οι μικροζυθοποιοί στα διόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη νέα φορολογία

Αναστάτωση έχει φέρει στις τάξεις των μικροζυθοποιών η διάταξη  που επαναφέρει το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΕΦΚ για την μπύρα που παράγεται από τα μικρά ζυθοποιεία και των οποίων η παραγωγή δεν ξεπερνά τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως.

Ήδη, οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ανάλογων επιχειρήσεων  είναι έντονες και τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με την κυβέρνηση να μοιάζει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα, οι μικροζυθοποιοί έχουν προγραμματίσει πορεία η οποία θα ξεκινήσει από το Χαλάνδρι και θα καταλήξει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα αδειάσουν σάκους με βύνη και λυκίσκο στην πόρτα του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και σε αρκετούς σταθμούς διοδίων. Παράλληλα, αναμένεται να προσφέρουν για τιμωρία γνωστές μπύρες του εμπορίου στις διαφημίσεις των οποίων ακούγονται έντεχνα κομμάτια, σε επιφανή στελέχη της κυβέρνησης, ενώ απειλούν ακόμη και με απεργία πείνας και παραμονή μέσα στα καζάνια.

Πλέον, αναμένουμε με ενδιαφέρον την «απάντηση» της κυβέρνησης, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να τονίζει στο στενό του περιβάλλον πως έτσι κι αλλιώς, μόνο Fix πίνει εδώ και χρόνια.