Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
16°C
 

Το ρούβλι υιοθετεί ως παράλληλο νόμισμα ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Η Αλεξανδρούπολη έρχεται επίσημα πλέον γίνει το έκτο μέρος που θα χρησιμοποιεί το ρούβλι μαζί με την Ρωσική Ομοσπονδία, τις εν μέρει αναγνωρισμένες δημοκρατίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος αυτοδιοικητικών και φορέων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να δοθεί μια επιπλέον «ώθηση» στην τουριστική ανάπτυξη. Να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης έχει ήδη κάνει κινήσεις και «ανοίγματα» και προς τη Ρουμανία και τη Σερβία, ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρόσφατα αδελφοποιήθηκε και με Δήμο των Παρισίων στη Γαλλία.

Οι πολίτες της Αλεξανδρουπολης θα μπορούν να προμηθευτούν ρούβλια από το επίτιμο προξενείο της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη στην οδό Ψαρών 13. Μέχρι το τέλος του μήνα μάλιστα, δεν θα χρεώνεται καμία προμήθεια.  Τα ρούβλια έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, καθώς ήρθαν με τις καθημερινές πτήσεις που συνδέουν Αλεξανδρούπολη με Ιρκούτσκ, Καμτσάκα, αλλά και το Νίζνι Νόβγκοροντ, την πανέμορφη πόλη με την μεγαλύτερη σκάλα του κόσμου.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το αν ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει αποφασίσει για το αν οι καταστηματάρχες θα υποχρεούνται να δίνουν ρέστα σε καπίκια ή αν θα μπορούν αν δίνουν ρέστα σε ευρώ.