Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
23°C
 

Σε κρίση το επάγγελμα του συμβούλου στην Ελλάδα, απαισιόδοξοι οι ειδικοί

office_pointerΔυσοίωνο προμηνύεται το μέλλον για τον κλάδο των συμβούλων στη χώρα μας, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, οι θέσεις που προβλέπονται σε κάθε εταιρεία για συμβουλευτικές υπηρεσίες κάθε χρόνο τείνουν προς μείωση.

Συγκεκριμένα, κι ενώ το 2006 οι επαγγελματίες σύμβουλοι άγγιζαν τις 500.000, πέρσι έφτασαν μόλις τους 80.000, ενώ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους φαίνεται πως αρκετές επιχειρήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περικοπές, θυσιάζοντας θέσεις συμβούλων. Οι ειδικοί μάλιστα, δηλώνουν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι, κάνοντας λόγο ακόμη και για κίνδυνο οριστικού αφανισμού του θεσμού του συμβούλου, ενός ιστορικού για τη χώρα αξιώματος.

Το «Κουλούρι», επικοινώνησε με τον Νικήτα Δ., ο οποίος επί ΠΑΣΟΚ εργαζόταν ως σύμβουλος πωλήσεων σε κεντρικό περίπτερο, για να μας δηλώσει με ανησυχία: «Είναι λες και οι εταιρείες δεν χρειάζονται πια να πληρώνουν ανθρώπους για να δίνουν συμβουλές, πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω. Μάλλον οι διευθυντές τα γνωρίζουν όλα πλέον και δεν μας χρειάζονται. Όταν όμως μας αναζητήσουν, θα είναι αργά».

Πλέον, η Ένωση Συμβούλων Ελλάδας, προσανατολίζεται να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία, αν και προς το παρόν η υπόθεση έχει κολλήσει αφού όλα τα μέλη επιθυμούν να εργαστούν ως σύμβουλοι. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση και διαβεβαιώνει τον ειδικό σύμβουλο ειδήσεών του να κοιμάται ήσυχος.