Ήλιος και τσίπουρο
Mostly cloudy
18°C
 

Χαμηλότερο κατά 5,23 εκατοστά αναμένεται να είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι

pasxa02Χαμηλότερο κατά 5,23 εκατοστά αναμένεται να είναι φέτος το ύψος του πασχαλινού τραπεζιού σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στη δημοσιότητα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Πιο συγκεκριμένα, για μια πενταμελή οικογένεια, το συνολικό ύψος του φετινού τραπεζιού ανέρχεται στα 99,04 εκατοστά, όντας μειωμένο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (104,22 εκατοστά) κατά 5,23%, με τις τιμές των καθισμάτων να εμφανίζουν μία μεσοσταθμική ανοδική τάση η οποία προσεγγίζει το 8,04%.

Παράλληλα, με ανακοίνωση της ένωσης ορθοπεδικών Ελλάδας, κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου καθώς τα χαμηλότερα τραπέζια σε συνδυασμό με τα οριακά ψηλότερα καθίσματα είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε ραγδαία αύξηση στις παθήσεις στη μέση. Η αυξημένη κύρτωση όσων θα γευματίσουν την Κυριακή του Πάσχα αλλά και το Μεγάλο Σάββατο επιστρέφοντας από την εκκλησία δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους πιστούς, καθώς το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με την εκκλησία της Ελλάδος για την θεραπεία όσων υποφέρουν από λουμπάγκο τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Έτσι, σε περίπτωση που κυρτώσει κάποιος μόνιμα, θα μπορεί να πηγαίνει στην ενορία του όπου θα ξαπλώνει στον σταυρό του «αποκαθηλωμένου εσταυρωμένου» και με ειδικά σκοινιά θα τεντώνεται από ειδικευμένους ιερείς και πάλι σε ίσια στάση.

Σχετικά με τις τιμές των Πασχαλινών τραπεζιών και τραπεζαριών, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα επίπλων, τα τραπέζια εμφανίζονται το 2015 ακριβότερα κατά 0,74% κατά μέσο όρο σε σχέση με το 2014. Οι ανοδικές τάσεις στα καθίσματα περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό από την ετήσια υποχώρηση της τιμής των σκαμπό (-17,39%) και των σεζ λονγκ (-4,44%). Η αύξηση αυτή της τιμής των πασχαλινών τραπεζιών δείχνει να οφείλεται και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα τραπέζια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες γιορτές όπως των Χριστουγέννων και της Παναγίας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.