Ήλιος και τσίπουρο
Mostly cloudy
19°C
 

Ολοκληρώνονται τα έργα στο Τελωνείο Κήπων του Έβρου, σχεδόν έτοιμη η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

chinagateΙδιαίτερα αποδοτικούς καρπούς φαίνεται πως έχει αποφέρει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, αφού η συνεργασία της χώρας μας με την ασιατική υπερδύναμη αναμένεται να λάβει άμεσα ποικίλες μορφές που θα βρουν κερδισμένες και τις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με Κινέζους επενδυτές κι αξιωματούχους, οι δύο χώρες έδωσαν τα χέρια για μια σειρά συνεργιών, οι οποίες θα λάβουν σάρκα και οστά στο άμεσο μέλλον. Έτσι, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα ο πρωθυπουργός, έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα στο συνοριακό σταθμό της περιοχής των Κήπων στον Έβρο, εκεί όπου και θα δημιουργηθεί η πρώτη πύλη της Κίνας προς την Ευρώπη.

Η πύλη αυτή, θα ενώνει την Ελλάδα με την Κίνα, μέσω Τουρκίας, Αρμενίας, Τουρκμενιστάν και Τατζικιστάν και θα διευκολύνει έτσι την μετάβαση των Κινέζων τουριστών στη χώρα μας, καθώς και του Αλέξη Τσίπρα στο Σινικό Τείχος, απ' το οποίο δήλωσε μαγεμένος. Ταυτόχρονα, στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο της μεταφοράς της πρωτοχρονιάς, ώστε να γιορτάζεται την ίδια ημερομηνία με τους Κινέζους, ενώ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει η ιδέα τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας να αναγράφουν «made in people's republic of West China».

Με την επιστροφή του, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παραθέσει συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο 韦尼泽洛斯, όπως αποκαλείται πλέον το Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεδιαλύνοντας αρκετά το ομιχλώδες τοπίο της αδελφοποίησης Ελλάδας-Κίνας.

Τέλος, η συνεργασία των δύο χωρών αναμένεται να εορταστεί με μια λαμπρή εκδήλωση στα Φιλιατρά, όπου και ο καλλιτέχνης Ai Weiwei θα εγκαινιάσει μια μικρογραφία του Σινικού Τείχους στα Φιλιατρά.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.