Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Επιλογή «Μέχρι τότε ποιός ζει, ποιός πεθαίνει» προσθέτει για τα event το Facebook

facebookΣε μια ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει το Facebook, η οποία μάλιστα θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για τους Έλληνες χρήστες του.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα στελέχη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να εγκρίνουν την προσθήκη της επιλογής «Μέχρι τότε ποιός ζει, ποιός πεθαίνει» ως απάντηση στο αν ο χρήστης θα δώσει το «παρών» σε κάποια από τις εκδηλώσεις στις οποίες έχει προσκληθεί. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Facebook, ήρθε σαν αποτέλεσμα έντονων παραπόνων από τα μέλη της πλατφόρμας στη χώρα μας, τα οποία ένιωθαν ότι περιορίζονταν από τις μέχρι και σήμερα υπάρχουσες επιλογές που ήταν «Ναι», «Ίσως» και «'Οχι».

«Πολλές φορές είχε τύχει να με καλέσουν σε κάποια εκδήλωση η οποία θα λάμβανε χώρα αρκετούς μήνες μετά. Που θέλετε ρε παιδιά να ξέρω από τώρα τι θα κάνω τον Ιούλιο; Εγώ μπορεί να πατήσω "Ναι" και κάτι να μου τύχει ή "Όχι" και τελικά να αλλάξω γνώμη, ενώ το "Ίσως" δεν μου αρκεί, γιατί δείχνει ότι το σκέφτομαι. Αν εγώ θέλω να πάω σε μια εκδήλωση αλλά ένα ατύχημα μου στερήσει τη δυνατότητα, τι θα συμβεί; Αν ακυρωθεί το event;» σχολιάζει στο «Κουλούρι» η Ρένα, 23χρονη χρήστης του Facebook η οποία είχε εκφράσει αρκετές φορές τα παράπονά της μέσω e-mail στους ιθύνοντες του κοινωνικού δικτύου και συνεχίζει: «Με το "Μέχρι τότε ποιός ζει, ποιός πεθαίνει" κερδίζεις χρόνο και είσαι και ειλικρινής, δίχως να δημιουργήσεις ψευδείς προσδοκίες στους φίλους σου».

Τελικά, έπειτα από χιλιάδες ανάλογα αιτήματα συμπατριωτών μας, τα ηγετικά στελέχη του κολοσσού συνεδρίασαν εκτάκτως στην έδρα της εταιρείας στην Καλιφόρνια, καταλήγοντας στην παραπάνω έξτρα επιλογή για τη χώρα μας. «Εξετάσαμε διάφορες λύσεις, όπως τα "Πρώτα ο Θεός", "Βλέποντας και κάνοντας" και "Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος" πριν καταλήξουμε τελικά στο "Μέχρι τότε ποιός ζει, ποιός πεθαίνει", το οποίο κρίναμε ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό του λαού σας», σημείωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η επιλογή αναμένεται να είναι διαθέσιμη για τους Έλληνες χρήστες από την 1η Φεβρουαρίου ενώ αν η προσθήκη κριθεί επιτυχής δεν αποκλείεται να επεκταθεί από το καλοκαίρι και σε άλλες χώρες, με τα στελέχη του Facebook να σημειώνουν μπροστά σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο πως «Μέχρι τότε ποιός ζει, ποιός πεθαίνει».