Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Νεαρό χταπόδι ευτυχισμένο που επιτέλους έφθασε το καλοκαίρι

octopusΜια παλιά, ανέμελη μελωδία σφυρίζει τις τελευταίες ημέρες νεαρό χταπόδι, καθώς κολυμπά στα ρηχά στην περιοχή της Αίγινας, τρυπώνει μέσα σε βράχους και αποφεύγει όπως-όπως τα δίχτυα των ψαράδων.

«Επιτέλους καλοκαιράκι, λάμπουν τα νερά, ο ήλιος καίει, η θάλασσα έχει ζεστάνει. Η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι εδώ» μονολογεί ο μόλις 7 μηνών Μάβις, που με τέτοιο ωραίο καιρό συχνά ξεχνιέται και ξεμακραίνει από τη φωλιά.

«Όλο το χειμώνα περίμενα για αυτές τις μέρες ξεγνοιασιάς. Οι πιο μεγάλοι μου λένε να μην απομακρύνομαι και όλο λένε ιστορίες για ανθρώπους που χτυπάνε νεκρά χταπόδια στην στεριά, τα τρίβουν στις πέτρες και τα κρεμάνε ανάποδα στον ήλιο να ξεραθούν. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, ποιος θα πείραζε ένα αθώο χταπόδι που δεν ενοχλεί κανέναν» εξομολογείται το νεαρό μέλος της οικογένειας των Οκτωποδιδών στους αγαπημένους του.

Ρεπόρτερ του «Κουλουριού» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Μάβις για να του αποσπάσει κάποιες δηλώσεις, όμως στη φωλιά του είχαν να τον δουν από το πρωί που είχε βγει για βόλτα, ενώ μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη μαζί μας.