Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Τη συνέχεια της Βίβλου ετοιμάζεται να γράψει ο George R.R. Martin

Σε μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση από πλευράς μάρκετινγκ, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Εκκλησία, με την Ορθόδοξη και την Καθολική της ηγεσία να δίνουν τα χέρια για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια προκειμένου να αναθέσουν στον George R.R. Martin την συγγραφή ενός νέου ιερού κειμένου, το οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα αποτελεί και την επίσημη συνέχεια της Βίβλου.

Ο πετυχημένος συγγραφέας του «Game of Thrones», αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και ήδη ετοιμάζεται να δώσει συνέχεια στα πεπραγμένα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, προσθέτοντας τη δική του, ξεχωριστή πινελιά στα αρχαία κείμενα.

«Δεν μπορώ να πω, οι συνάδελφοι του χριστιανισμού έκαναν εξαιρετική δουλειά. Αναστάσεις, μάχες του καλού με το κακό, θανάσιμα αμαρτήματα, πόλεμοι, θαύματα, η Αγία Γραφή έχει τρομερή πλοκή, με ανατροπές και ηθικά διδάγματα», σχολιάζει ο 70χρονος νοβελίστας και συνεχίζει:

«Παρ' όλα αυτά, θέλει μερικές πινελιές ακόμα, να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Περισσότερη αιμομιξία, ακόμη πιο εντυπωσιακές δολοφονίες, δράκους και μεγαλύτερη παρουσία του Θεού, ίσως μαζί με τον Χριστό, το κοινό θα το ήθελε πολύ αυτό».

Κύκλοι της εκκλησίας, εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως η συνέχεια των ιερών κειμένων αναμένεται να φέρουν πίσω το νέο κοινό στην φτερούγα τους, ενώ δεν αποκλείουν και την μεταφορά του βιβλίου σε ταινία, σε περίπτωση επιτυχίας.