Και πάλι καλά να λέτε
Sunny
34°C
 

Εντάλματα σύλληψης της Interpol για παραγωγούς και γονείς των παιδιών του MasterChef Junior

Στις λίστες της Interpol βρίσκονται από χθες το βράδυ οι γονείς των παιδιών ηλικίας 8 με 13 ετών που διαγωνίζονται στο MasterChef Junior, καθώς και οι υπεύθυνοι της παραγωγής της εκπομπής αλλά και στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Τα σχετικά εντάλματα σύλληψης πρόκειται να εκδοθούν εντός της ημέρας, με τους γονείς των λιλιπούτειων μαγείρων να καταζητούνται για κακοποίηση ανηλίκου και πρόκληση σοβαρής ψυχικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο. Οι ιθύνοντες της εκπομπής, κατηγορούνται επιπλέον για εμπορία ανηλίκων, παράνομο πλουτισμό και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια σε όσα παιδιά κόπηκαν με το μαχαίρι ή υπέστησαν εγκαύματα κατά το μαγείρεμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τους περίπου 80 γονείς σχεδόν οι μισοί έχουν ήδη διαφύγει από τη χώρα μαζί με τα παιδιά τους, παίρνοντας μαζί μόνο τα απαραίτητα: μια μπασίνα για μπλανσάρισμα, δυο-τρία σπαράγγια και ένα φακελάκι κινόα.

Το παράδειγμα των γονέων φαίνεται πως ακολούθησε και η κριτής της εκπομπής, Μάγκυ Ταμπακάκη, η οποία εθεάθη πριν από λίγο να επιβιβάζεται στην πτήση SU150 της Αεροφλότ, με προορισμό το Μινσκ της Λευκορωσίας.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του καναλιού του Ταύρου χαρακτήρισε τη δίωξη της Interpol ως «επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης» και ανακοίνωσε πως το επόμενο επεισόδιο του MasterChef Junior θα μεταδοθεί ζωντανά από τον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας.