Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Με ανυπομονησία περιμένει το Άγιο Φως και τους Αρμένιους ο πρώτος Ελληνορθόδοξος Σαολίν μοναχός

orthodoxsaolinΠιο έτοιμος από ποτέ αισθάνεται ο μοναχός Βησσαρίων για να αντιμετωπίσει τις ορδές των Αρμενίων Ορθόδοξων Αδελφών που θα προσπαθήσουν να υφαρπάξουν και αυτό το Πάσχα το Άγιο Φως που εμφανίζεται στον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Η αυτοπεποίθησή του πηγάζει από την σκληρή εκπαίδευση που έλαβε για 5 μήνες στο φημισμένο μοναστήρι του Τζουέ Γιουάν, στην κοιλάδα του Λαν Ζου στην Κίνα.  Εκεί, είχε μεταβεί έχοντας ως αποστολή να μάθει τα διδάγματα της «Μίμησης της Γροθιάς των Πέντε Ζώων» ώστε να βοηθήσει στην υπεράσπιση του Αγίου Φωτός. Τη γνώση που έλαβε θα την μεταλαμπαδεύσει στην συνέχεια και σε άλλους Ελληνορθόδοξους μοναχούς των Αγίων Τόπων ώστε να συμβάλλουν κι αυτοί στην όσο πιο δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια του Αγίου Φωτός.

Ο μοναχός Βησσαρίων μάλιστα απέκτησε και ένα δεύτερο «πολεμικό» όνομα που του έδωσε ο εκπαιδευτής του βάσει του στυλ με το οποίο παλεύει. Η έκθεση προόδου που έλαβε ο  «Έρπων Ιαγουάρος» - το «πολεμικό» όνομα του μοναχού -  από τον Σένσεϊ του, Σι Λόου Τσανγκ, μιλάει για την αλματώδη βελτίωση της τεχνικής του ακόμα και στο περιορισμένο διάστημα των 5 μηνών και για τον καλό χειρισμό των «δεκατριών παλαμών» του Σαολίν.

Σε συνέντευξή του μάλιστα στο εξειδικευμένο ελληνορθόδοξο χριστιανικό περιοδικό πολεμικών τεχνών «Το Τίμιο Ξύλο»,  ο «Έρπων Ιαγουάρος» δηλώνει πως είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει το Νύχι της Τίγρης όποτε του το ζητήσει η Ορθοδοξία, ενώ δεν θα διστάσει να δοκιμάσει ακόμα και το Τσίμπημα του Φιδιού, τεχνική όμως που δεν κατέχει πλήρως ακόμα, αλλά αποτελεί έσχατη λύση όταν οι κινήσεις της Τίγρης ή και της Λεοπάρδαλης ομολογουμένως δεν έχουν αποτέλεσμα.