Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Από μέρα σε μέρα μπορεί να ξυπνήσει το Taxis, προειδοποιούν οι επιστήμονες

taxisnetΑπό μέρα σε μέρα μπορεί να ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο το πληροφοριακό σύστημα Taxis του υπουργείου Οικονομικών, προειδοποιούν οι επιστήμονες που παρακολουθούν μεθοδικά τη συμπεριφορά του εν λόγω συστήματος καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

«Μετά από ανάπαυση 7 μηνών, ο κοιμώμενος γίγαντας μπορεί να επιστρέφει σιγά-σιγά στη ζωή» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ειδικοί του Παρατηρητηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Ελληνικού Δημοσίου. «Αν και δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις για επικείμενη βίαιη ενεργοποίηση του Taxis, η δραστηριότητα που καταγράφεται στο υπόγειο όπου στεγάζονται οι σέρβερ είναι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, γεγονός που σηματοδοτεί ότι το πληροφοριακό τέρας βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης», συμπληρώνουν.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πάνω από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με τους κινδύνους του Taxis καθώς θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης αλλά και τα εξίσου επικίνδυνα έντυπα Ε2, Ε3 και Ε9. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ομάδες υψηλού κινδύνου αποτελούν οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τον τελευταίο χρόνο αλλά και όσοι κατοικούν στις πλαγιές και τις κοιλάδες γύρω από τα κεντρικά της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ φυσικά ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο απωλειών εξαιτίας καταστροφικών σεισμών και τσουνάμι.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών πάντως, θέλοντας να κατευνάσουν τις αντιδράσεις έτσι ώστε να μην προκληθεί πανικός, έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες πως τις τελευταίες ημέρες γύρω από την περιοχή της ΓΓΠΣ το έδαφος σείεται και η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα θείο. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συνομιλίες με την τρόικα και αναλόγως θα προχωρήσει ο σχεδιασμός» σημειώνουν, τονίζοντας πως η κρατική μηχανή βρίσκεται σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστημονική ομάδα δηλώνει πως θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ευχόμενη οι ανησυχίες της να μην μετουσιωθούν σε πραγματικότητα και ο πληροφοριακός γίγαντας να αργήσει να κάνει την επανεμφάνισή του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.