Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Mostly cloudy
17°C
 

Γεωπολιτικός αναλυτής δεν μπαίνει ποτέ στο μετρό

Φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα μισά ο γεωπολιτικός αναλυτής Λυκούργος Καραουήλ, ο οποίος αρνείται πεισματικά να χρησιμοποιήσει το μετρό και αντ' αυτού κατεβαίνει κάθε μέρα στο κέντρο με ταξί ή λεωφορείο.

Ο τέως υποστράτηγος Ε.Α. και νυν μελετητής των γεωστρατηγικών εξελίξεων, συναντιέται καθημερινά με υψηλόβαθμους Αμερικανούς και Ρώσους αξιωματούχους στα καφέ γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ πληροφορείται τις καθημερινές εξελίξεις διαβάζονας απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα.

«Βλέπουμε καθημερινά τι παιχνίδια παίζονται στη διεθνή σκακιέρα, οπότε το σωστό είναι να είμαστε προσεκτικοί. Όσοι γνωρίζουν από γεωπολιτική και γεωστρατηγική, δεν θα κλειστούν εθελοντικά σε λαγούμια κάτω από την επιφάνεια της γης» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Στη Συρία έχουμε τα απόνερα της στρατηγικής "βουτιάς" ΗΠΑ και Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, τίποτα από όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο. Βλέπετε την αυξανόμενη τουρική προκλητικότητα. Αυτά θα πρέπει να είναι μαθήματα για όλους και ελπίζω να με ακούνε όσοι πρέπει να με ακούσουν», συμπληρώνει.

Τις ώρες που δεν ζει από κοντά τις εξελίξεις της διεθνούς διπλωματίας και έως ότου φθάσει η ώρα για να εμφανιστεί στο βραδινό δελτίο του Star, ο 64χρονος Λυκούργος συνήθως κάνει βόλτες με ηλεκτρικό πατίνι ή εξασκείται σε ζογκλερικά με πυρσούς και φλεγόμενα σχοινιά ενώ κάνει ποδήλατο στους δρόμους της Αθήνας.