Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Mostly cloudy
12°C
 

Ο κοροναϊός αντιμετωπίζεται μόνο με man to man

Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι το πρες που αντιμετωπίζουμε από τον κοροναϊό είναι πολύ έντονο. Θα έλεγε κανείς ότι μας παίζει ένα σκληρό zone press και στη συνέχεια ξεχύνεται στον αιφνιδιασμό για εύκολους πόντους υπέρ του.

Το Υπουργείο Υγείας όμως, έχει σχέδιο αντιμετώπισής του, το οποίο και σχεδίασα στο πινακάκι μου στην πρωινή σύσκεψη. Θα παίξουμε man to man, με αλλαγές στα σκριν και πλάγια pick n roll, για να εκμεταλλευτούμε όλα τα miss match με τον ιό.

Δεν θα είναι εύκολο. Θέλει προσοχή, καθαρό μυαλό, γρήγορο transition και σίγουρα, να επιδιώξουμε όσες περισσότερες isolation καταστάσεις γίνεται. Στο τέλος όμως, αν λειτουργήσουν τα box out μας, είμαι σίγουρος ότι θα καρφώσουμε αποφασιστικά.

Προφανώς, το πλάνο θα αλλάζει ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα μας, αλλά το small ball θα είναι ο βασικός μας άξονας. Όλοι μαζί, θα κερδίσουμε, σημασία έχει ποιος θα είναι μπροστά όταν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.