Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Η δουλειά δεν είναι αυτό που μας καθορίζει ως προσωπικότητες

kindnessyoga_404Χαίρομαι αφάνταστα που το «Κουλούρι» μου δίνει το βήμα για να δώσω μερικές συμβουλές στους αναγνώστες του. Μετά από πάρα πολλές ώρες διαλογισμού, και την τριβή μου με όλα τα είδη των ανθρώπων (ιδιοφυΐες και ηλίθιους, εύστροφους και βαρετούς, γενναιόδωρους και μίζερους), έχω καταλήξει σε ένα και μόνο χρήσιμο συμπέρασμα: «Δεν είσαι η δουλειά που κάνεις· είσαι ο άνθρωπος που είσαι».

Ο άνθρωπος δεν ορίζεται ούτε από το επάγγελμά του ούτε από τα πράγματα που κάνει στον ελεύθερό του χρόνο. Είμαστε πολυδιάστατα όντα και δεν μας ορίζει μόνο ένα πράγμα. Δεν είμαι η δουλειά μου, και η δουλειά μου δεν είναι η ζωή μου. Πότε αναρωτήθηκες τελευταία φορά «Ποιος είμαι; Αυτά που κάνω στην καθημερινότητά μου καθρεφτίζουν τις εσωτερικές μου ανησυχίες και συναισθήματα;» Πάρε μια στιγμή να σκεφτείς το πως συστήνεσαι στους άλλους. Η ευρεία πλειοψηφία αυτό-ορίζονται είτε από την εργασία τους ή από την οικογένειά τους.

Αυτά δεν λένε τίποτα για το ποιος είσαι ή για τα κατορθώματά σου. Το να πεις ότι είσαι γιατρός ή δικηγόρος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι το τι κάνεις, είναι η δουλειά σου, όχι εσύ. Ψάξε να μάθεις το ποιος είσαι, και το τι πραγματικά θέλεις από τη ζωή, και δημιούργησε τον εαυτό σου.

Μόνο εσύ ξέρεις τι είναι αυτό που πραγματικά αναζητάς, και κανένας δάσκαλος, κανένας προϊστάμενος δεν μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτό. Κοίτα μέσα σου, και σύντομα θα βρεις τον εαυτό σου. Μόλις τον βρες, θα καταλάβεις πως δεν είσαι η δουλειά σου, και πως η δουλειά σου δεν είναι η ζωή σου.

Σας ευχαριστώ,
Πάντα διαθέσιμη για οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με τη γιόγκα,
Κατερίνα Pranayama