Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Στο Μίσιγκαν μετά τη Ν. Υόρκη ο Πρωθυπουργός, θα δώσει εξετάσεις για το Proficiency

tsiprasΜια έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπυργού στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε χθες το βράδυ η ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει σήμερα από τη Νέα Υόρκη στο Μίσιγκαν προκειμένου να εξεταστεί εκεί για το τοπικό Proficiency.

Ο Πρωθυπουργός με αυτή του την κίνηση στοχεύει στο να σιγήσει τις φωνές εντός Ελλάδος οι οποίες ασκούν κριτική στις γνώσεις του στην αγγλική γλώσσα, ενώ θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με την ικανότητά του τόσο στη γραπτή και προφορική χρήση της αγγλικής, όσο και στην κατανόηση κειμένου.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει αεροπορικώς νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης και μέχρι το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Λάνσινγκ, πρωτεύουσα του Μίσιγκαν. Μόλις φθάσει θα κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο, από τον οποίο θα ζητήσει να εξεταστεί ει δυνατόν την ίδια μέρα και πάντως σε κάθε περίπτωση πριν από την Δευτέρα, οπότε και πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από την κριτική που του ασκείται, τονίζοντας πως το επίπεδό του στα αγγλικά «θα κριθεί από τους αρμοδίους στον τόπο που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, στο Μίσιγκαν». «Δεν καταλαβαίνω προς τι όλες αυτές οι επιθέσεις, έχει ακούσει κανείς τον κ. Μεϊμαράκη να μιλά ξένες γλώσσες;» σημειώνει.

Εξάλλου ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιτυχία του στην εξέταση του Proficiency, την οποία σε ιδιωτικές συνομιλίες χαρακτηρίζει «ένα κομμάτι κέικ».