Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
17°C
 

Απομακρύνθηκε από τη νεολαία ΑΝΕΛ νεαρός που απενεργοποίησε το caps lock

anel_neolaiaΜε συνοπτικές διαδικασίες απομακρύνθηκε από τη νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, νεαρός που οργάνωσε σαμποτάζ στους υπολογιστές της οργάνωσης απενεργοποιώντας την επιλογή caps lock και αφαιρώντας το αντίστοιχο κουμπί από τα πληκτρολόγια.

Ο 26χρονος θύτης, μέλος της νεολαίας του κόμματος από το 2012 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή του Βόλου στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2014, κατάφερε με διάφορα προσχήματα να αποσπάσει την προσοχή των άλλων μελών της νεολαίας που βρίσκονταν στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, για να αφαιρέσει το «κλείδωμα» των κεφαλαίων ενώ δεν κοιτούσαν.

Αν και τα κίνητρα του 26χρονου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, θεωρείται βέβαιο πως πρόκειται για πολιτική πράξη με πολλαπλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του κόμματος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σαμποτάζ του 26χρονου προκάλεσε έως και 1000 σχόλια χωρίς κεφαλαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλά από τα οποία ήταν γεμάτα ορθογραφικά λάθη λόγω της έλλειψης εξοικείωσης των γραφόντων με τα πεζά γράμματα.

Ακόμη είχε ως αποτέλεσμα ένα «κύμα» τραυματισμών στα δάχτυλα μελών της νεολαίας, τα οποία στην προσπάθειά τους να γράψουν κεφαλαία πατούσαν με δύναμη το caps lock που έλειπε, ενώ σε μια περίπτωση παραλίγο να υπάρξει ακρωτηριασμός δακτύλου που «μάγκωσε» μεταξύ του shift και του tab.

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και διαβεβαίωσε πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξε «δάκτυλος» ξένων μυστικών υπηρεσιών που καθοδήγησαν τον 26χρονο.