Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Πρόσφυγες αντί δώρων αναμένεται να ανταλλάξουν ο Τσίπρας με τον Ερντογάν στην επίσημη συνάντησή τους

tsipraserdoganΜπορεί το κλίμα πριν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας να είναι αρκετά βαρύ, εξαιτίας των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου σχετικά με την συνθήκη της Λωζάνης και την υπόθεση των 8 πραξικοπηματιών, ωστόσο μια αμοιβαία κίνηση καλής θέλησης αναμένεται να αντιστρέψει σημαντικά το status quo των σχέσεων των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα, οι δύο ηγέτες πρόκειται να ανταλλάξουν δώρα με ιδιαίτερη σημασία, αφού αντί για κάποιο αναμνηστικό, σκοπεύουν να ανταλλάξουν πρόσφυγες, σε μια κίνηση με έντονους συμβολισμούς.

Πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου τόνιζαν, πως στον Τούρκο πρόεδρο θα παραχωρηθεί μια οικογένεια από τη Συρία, ενώ με τη σειρά του ο κ. Ερντογάν θα προσφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό μια οικογένεια Αφγανών. «Η χειρονομία αυτή συμβολίζει την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι δύο χώρες στο ζήτημα των προσφύγων αλλά και τη θέληση να συνεργαστούν στενά στον τομέα αυτό στο άμεσο μέλλον», εξηγούσε Έλληνας αξιωματούχος, ο οποίος δεν απέκλειε το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να ανταλλάξουν και γυναίκες, αν οι γεωπολιτικές συνθήκες το απαιτήσουν.

Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί στενά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν και θα σας ενημερώνει πρώτους για κάθε εξέλιξη.