Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Εξακολουθεί να μπερδεύει το erga omnes με το tabula rasa o Αλέξης Τσίπρας

tsipraszaevΜε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, καλωσορίστηκε η αποδοχή του erga omnes από τον Ζόραν Ζάεφ και συγχρόνως απορρίφθηκε η πρότασή του για την ονομασία με προτροπή προς την σκοπιανή πλευρά να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στην βάση των γνωστών ήδη προτάσεων.

Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε στους συνεργάτες του πως δεν θυμάται απόλυτα τι σημαίνει erga omnes, ελπίζοντας ωστόσο πως πρόκειται όντως για κάτι θετικό. «Τόσα χρόνια παλεύω με τα αγγλικά, τώρα μου έβαλαν στο τραπέζι και τα λατινικά. Τι είναι πάλι αυτό το λατινικό που ζητάμε; Τουλάχιστον μιλώντας με τον Ζάεφ δεν άφησα να φανεί ότι δεν είμαι σίγουρος», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε τουλάχιστον ένα scripta manent, ένα mare nostrum, που τα θυμάμαι από το σχολείο;Ή μήπως αυτό που ζητήσαμε είναι mea culpa; Το tabula rasa ποιο είναι; Ουφ. Εύχομαι η διαπραγμάτευση να τελειώσει σύντομα και χωρίς άλλους περίεργους όρους. Ας πάρουμε το ceteris paribus και βλέπουμε».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί το ρεπορτάζ και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.