Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Sunny
32°C
 

Τσιντσιλά αγόρασε ο Αλέξης Τσίπρας

Συντροφιά με ένα αξιαγάπητο ζευγάρι νεαρών τσιντσιλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής ημέρας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αφότου τα απέκτησε προχτές από διαδικτυακό pet shop με έδρα επί της λεωφόρου Γαλατσίου, κοντά στο αστυνομικό τμήμα Άνω Πατησίων.

Μιλώντας σε κοντινά του πρόσωπα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η παρατεταμένη κλεισούρα και απομόνωση λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, τον είχε επηρεάσει ψυχολογικά και χρειαζόταν μια αλλαγή, κάτι που να του ανεβάσει το ηθικό. Γι' αυτό και δεν το σκέφτηκε και πολύ όταν το απόγευμα της Κυριακής είδε τυχαία στο διαδίκτυο μια φωτογραφία άγριων τσιντσιλά του είδους Εριόμυς ο βραχύουρος στο φυσικό τους περιβάλλον. Το αμέσως επόμενο πρωί τηλεφώνησε στο πιο κοντινό μαγαζί με διαθεσιμότητα και κανόνισε την παραλαβή των νέων του κατοικιδίων.

Τα συμπαθή τρωκτικά προσαρμόστηκαν εύκολα στη νέα τους κατοικία στο βοηθητικό δωμάτιο του σπιτιού, έφαγαν με όρεξη τρεις φορές μες στη μέρα και εξασκήθηκαν αρκετά τρέχοντας στη ρόδα τους, ενώ έδειξαν ικανοποιημένα με την ποσότητα από τα ροκανίδια που είναι απλωμένα στο κλουβί τους. Έδειξαν να συνηθίζουν γρήγορα στην παρουσία του κ. Τσίπρα και δεν του δάγκωναν το δάχτυλο όταν αυτός έβαζε το χέρι του μέσα στο κλουβί για να τα ταΐσει λίγο μαρουλάκι.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την απόδειξη πληρωμής από το pet shop για το ποσό των 246€, απαντώντας έτσι σε σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κόστος πολλών χιλιάδων ευρώ μιας και τα μέλη της οικογένειας των τσιντσιλιδών θεωρούνται εξωτικά τρωκτικά πολυτελείας. Ακόμη, διευκρίνισε πως τα τσιντσιλά θα διαμένουν στο σπίτι στην Κυψέλη και δεν προβλέπεται να μεταφερθούν στο εξοχικό στα Λεγραινά.

Τέλος, πολλοί ήταν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στον πρόεδρο για να τον συγχαρούν και να μάθουν αν πάνε όλα καλά, με τους Χρ. Σπίρτζη και Δ. Βίτσα ειδικότερα να υπόσχονται ότι θα περάσουν οπωσδήποτε για μια επίσκεψη, «μόλις ανοίξουν λίγο τα πράγματα».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.