Βρέχει στις φτωχογειτονιές
Partly cloudy
3°C
 

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Peanut

Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως απολύτως δίκαιη προχώρησε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε την προαγωγή του συμπαθέστατου τετράποδου ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου, Peanut, στη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια αλλαγή που ήταν καιρό τώρα στο μυαλό του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς ο κ. Πικραμμένος εργάζεται εξ αποστάσεως χωρίς καλή σύνδεση στο ίντερνετ, ενώ ο Peanut βρίσκεται ήδη στο Μαξίμου και έχει «κλέψει καρδιές» στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης, δείχνοντας μεγάλη γλύκα και υπευθυνότητα.

Στο άκουσμα των νέων, το σκυλάκι που υιοθέτησε ο Πρωθυπουργός από τη Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης αμέσως μάζεψε συνεργάτες και δημοσιογράφους στο γραφείο του, όπου τους ευχαρίστησε κουνώντας την ουρά του. Τους εξέφρασε το έντονο αίσθημα τιμής αλλά και ευθύνης που νιώθει απέναντι στη νέα θέση και δεσμεύθηκε να εργαστεί με προσήλωση και μετριοπάθεια  στα νέα του καθήκοντα, φροντίζοντας το ίδιο τόσο τα τετράποδα όσο και τους ανθρώπους.

Αλλά και οι παρευρισκόμενοι δεν έκρυψαν τη χαρά τους, περνώντας όλοι ανεξαιρέτως να ευχηθούν στον Peanut, σφίγγοντάς του το πόδι ή δίνοντάς του ένα χάδι στη μουσούδα, στην κοιλιά ή πίσω από τα αυτιά.

Ο νεαρός σκυλάκος αναλαμβάνει καθήκοντα τη Δευτέρα και έως τότε έχει ξαπλώσει ανάσκελα πάνω στο σπιτάκι του, μαζεύοντας δυνάμεις και αναλογιζόμενος τις πρώτες του πρωτοβουλίες για την καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού έργου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.