Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Δύο γραμμές κώδικα ακόμα θέλουν οι φοιτητές του ΑΠΘ για να ολοκληρώσουν το ελληνικό drone

Βέβαιη πως έχουν απομείνει δύο γραμμές κώδικα για να ολοκληρωθεί η ελληνική απάντηση στην παγκόσμια πολεμική βιομηχανία παρουσιάζεται ομάδα φοιτητών από το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών (ΕΜΡΣ) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Τα ελληνικά drone, που πάρα πολύ σύντομα θα σαρώνουν τους ουρανούς και θα αποτελούν το άγρυπνο μάτι που θα φρουρεί εθνικό πλούτο και ΑΟΖ, είναι πάρα πολύ κοντά στην κατασκευή τους, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου.

«Μετά τη ΔΕΘ, όπου επιδείχθηκε το πρώτο πειραματικό πρωτότυπο του συστήματος, είμαστε σίγουροι πως έχει ξεκινήσει η κατασκευή του. Εμείς θέλουμε βάσει του χρονοδιαγράμματος να το δούμε στους ουρανούς το καλοκαίρι που μας έρχεται. Να κάνουμε δηλαδή τις πτητικές δοκιμές και να είναι πλήρως λειτουργικό» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ενώ τόνισε πως το brain-gain είναι ήδη εδώ.

«Το λειτουργικό μοντέλο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δηλαδή τα σχέδια έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, δηλαδή πρέπει να λύσουμε ένα θεματάκι με το βάρος, αλλά πιστεύουμε πως έχουνε απομείνει 1-2 commit για να είμαστε έτοιμοι να πετάμε» εξηγεί ο φοιτητής της ομάδας που κατασκευάζει το ελληνικό drone.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την πρόοδο της ομάδας και θα σας ενημερώσει πρώτους μόλις γίνει το πολυπόθητο deploy.