2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
13°C
 

Γενετικά ανώτερα τα καθαρόαιμα πρόβατα, δηλώνουν τσοπάνηδες της Χρυσής Αυγής

provatoΠοιοτικότερο κρέας και γάλα, μεγαλύτερη αντοχή στις ασθένειες και πιο πειθήνια συμπεριφορά έχουν τα καθαρόαιμα πρόβατα της μακεδονικής φυλής της περιοχής της Φλώρινας, σύμφωνα με κτηνοτρόφους-τσοπάνηδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρουν οι εθνικιστές τσοπάνηδες, τα μακεδονικά πρόβατα παρουσιάζουν σημαντικά γενετικά πλεονεκτήματα έναντι προβάτων που έχουν υποστεί προσμείξεις, τα οποία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ή να αρνούνται να μπουν στο μαντρί.

Τα πρόβατα της φυλής της Φλώρινας (αλλά και της Κοζάνης και της Καστοριάς) είναι οπωσδήποτε λευκά, ποικίλλουν σε μέγεθος, έχουν συνήθως μεγάλη μύτη και μεγάλα αυτιά και είναι ιδιαίτερα τριχωτά. Παρά τη γενετική τους υπεροχή, δεν διακρίνονται για την εξυπνάδα τους, όμως η εξυπνάδα στα πρόβατα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, σύμφωνα με τους προβατοτρόφους.

Στη μελέτη των κτηνοτρόφων της Χρυσής Αυγής, σημειώνεται πως το μακεδονικό πρόβατο εκτρέφεται από την αρχαιότητα και ήταν το αγαπημένο έδεσμα του Μ. Αλεξάνδρου. Σαν τέτοιο, χαρακτηρίζεται άκρως ελληνικό, σε ποσοστό 100%, καθώς μάλιστα έκτοτε δεν έχει υποστεί καθόλου διασταυρώσεις με άλλα, σλαβικά ή βουλγαρικά πρόβατα.

Το γενετικό υλικό του καθαρόαιμου προβάτου άλλωστε είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές και μεταξύ των μελών και οπαδών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι το καταναλώνουν σε μορφή συμπληρώματος διατροφής, αναμεμειγμένο με σκόνη πρωτεΐνης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.