Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
16°C
 

Νέα μετάλλαξη του lockdown την επόμενη εβδομάδα φοβούνται οι ειδικοί

Τα νέα, πιο αυστηρά και ειδικά μέτρα του lockdown ανακοίνωσαν χθες κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης οι Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς, φαίνεται ωστόσο πως οι ειδικοί δεν αποκλείουν ένα νέο, ακόμη πιο επικίνδυνο και αυστηρό locdkown την επόμενη εβδομάδα.

Κι αυτό γιατί όπως εξήγησαν, το lockdown τους τελευταίους μήνες δείχνει να μεταλλάσσεται διαρκώς, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην επιτροπή των λοιμοξιολόγων και την κυβέρνηση. «Τον περασμένο Μάρτιο ζήσαμε το κινέζικο lockdown, για το οποίο καταφέραμε να προετοιμαστούμε και να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία», σημείωνε μέλος της επιτροπής για να προσθέσει:

«Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, τα lockdown έχουν την τάση να μεταλλάσσονται διαρκώς, πιάνοντάς μας απροετοίμαστους. Είχαμε το βρετανικό, το αφρικανικό, το βραζιλιάνικο, το νοτιοευρωπαϊκό και το αμερικάνικο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε διαφόρων ειδών lockdown, από το αυστηρό και το καθολικό μέχρι το πιο επικίνδυνο από όλα, το 'τύπου Μαρτίου'. Προσπαθούμε να εξελισσόμαστε διαρκώς, ωστόσο τα lockdown μοιάζουν να είναι διαρκώς ένα βήμα μπροστά».

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, οι πολίτες θα πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους πριν ανοίξουν τα νέα μέτρα, να ενημερώνονται διαρκώς για τις νέες αλλαγές και να περιμένουν του εμβολιασμούς, που είναι το μόνο ιατρικά αποδεκτό αντίδοτο στα lockdown.

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες, προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στο lockdown που έχουμε στα χέρια μας», κατέληγε ο επιστήμονας, προτρέποντας σε υπομονή και ψυχραιμία.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.