Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Τους σπόρους τσία θα νηστέψει φέτος 40χρονη βίγκαν

Στη θέωση έχει σκοπό να φτάσει 40χρονη βίγκαν, η οποία έχει υποσχεθεί στον εαυτό της να μη φάει ούτε έναν σπόρο τσία κατά τη διάρκεια της μεγάλης Σαρακοστής η οποία φέτος ξεκινάει στις 15 Μαρτίου.

Οι σπόροι chia, το απόλυτο αρχαίο superfood, αν και νηστίσιμοι κατά το γράμμα, είναι για την 40χρονη ό,τι είναι και το κρέας για πολλούς από εμάς: μια τροφή απόλαυσης, ένα φαγητό παρηγορητικό, ένα φαγητό πολυτελείας. Στην πνευματική άσκηση της εγκράτειας, που η υμνογραφία την αποκαλεί «βασιλίδα των αρετών», η αποχή από τον αγαπημένο της σπόρο είναι βέβαιο πως θα τη φέρει πιο κοντά στο Θεό τις άγιες αυτές μέρες.

Η 40χρονη φοβάται πως η έλλειψη των αγαπημένων της σπόρων, των υδρόφιλων ιδιοτήτων τους που βοηθούν στη ρύθμιση των ηλεκτρολυτών καθώς και των σύνθετων υδατανθράκων που «σπάνε» σταδιακά διατηρώντας τα επίπεδα ενέργειας, θα της κοστίσουν αρκετά.

Για τη διάρκεια της Σαρακοστής όμως, έχει αποφασίσει να αναπληρώσει το έλλειμμα ενέργειας με sungazing, ή ηλιοθέαση στα ελληνικά, παίρνοντάς την απευθείας από τον ήλιο διά των αμφιβληστροειδών της. Υπενθυμίζουμε πως η ηλιοθέαση είναι νηστίσιμη, κόσερ και χαλάλ.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.