Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Σάλος μετά την αποκάλυψη πως ο Βοηθός Google απαντάει στο «Heil Google»

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Σίλικον Βάλεϊ, αφού αποδείχτηκε ότι μηχανικός της Google προγραμμάτισε συσκευές που διαθέτουν τον Bοηθό Google (Google assistant) να «αφυπνίζονται» στο άκουσμα της φράσης «Heil Google».

Η Γουόλ Στρητ φαίνεται και αυτή να τιμωρεί τον κολοσσό της τεγνολογίας Alphabet, της οποία η μετοχή κατρακυλάει σήμερα με μια βουτιά 6 ποσοστιαίων μονάδων.

Σύμφωνα με δοκιμές που έκανε η ομάδα του «Κουλουριού» από τότε που διέρρευσε η είδηση, ο Βοηθός της Google όχι μόνο απαντάει στο «Χάιλ Google» αλλά η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει τον κάνει να φέρεται όλο και πιο ναζιστικά όσο περισσότερο ο ιδιοκτήτης του χρησιμοποιεί τη φράση αυτή για να τον αφυπνίσει. Χαρακτηριστικά, στο τέλος δυο ημερών δοκιμών, ο Βοηθός απαντάει με «Sieg Heil», ανοίγει την τηλεόραση για να δείξει πλάνα ναζιστικών χαιρετισμών, ενώ όταν του ζητείται να παίξει χαλαρή μουσική παίζει μόνο το «Es war ein Edelweiss».

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία από παρέα που έπαιζε παντομίμα μέσω τηλεδιάσκεψης. Καθώς ο παίχτης που περιέγραφε την ταινία «Τιτανικός» κατέβασε στον αέρα μια ανοιχτή παλάμη σιγά σιγά, τρεις παίχτες είπαν με ακριβώς τον χρονισμό που χρειαζόταν τις λέξεις/φράσεις «Χαϊ Ροκ», «Λουστραδόρος» και «Google».

Ο μηχανικός που είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες αυτές, υποστηρίζει πως το έκανε για πλάκα, ενώ είχε δοκιμάσει και παλιότερα να κάνει το ίδιο με πρότυπο ένα φίλο του από τη Λάρισα που θα απαντούσε μόνο σε μακρόσυρτα Εεε. Ο πλακατζής μηχανικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, με την Google να υπόσχεται πως θα διεξάγει μεγάλη πειθαρχική έρευνα για το ζήτημα, θα «αναζητήσει» πιθανούς εμπλεκόμενους συνεργάτες, και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες κρυφές εκφράσεις αφύπνισης του βοηθού.