Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Καμία ανησυχία από τον συνωστισμό στην πλατεία Ομονοίας, χλωρίνη αναβλύζει το συντριβάνι της

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ και επίσημα τα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας όπου και τέθηκε σε λειτουργία το νέο συντριβάνι της, που έχει διάμετρο 30 μέτρων. Αν και θυμίζει την παλιά μορφή της, με το συντριβάνι στο κέντρο, η πλατεία δεν είναι κυκλική, καθώς η διάβαση για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει.

Την ίδια στιγμή, η συγκέντρωση πλήθους κόσμου στα άτυπα αυτά εγκαίνια, παρουσία μάλιστα και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προξένησε έντονη ανησυχία, αφού ο συνωστισμός κρίθηκε από πολλούς ως επικίνδυνος για την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές εμφανίζονταν άκρως καθησυχαστικές, αφού όπως διευκρίνιζαν, το νέο συντριβάνι αναβλύζει πλέον χλωρίνη, με τους πολίτες να βουτάνε τακτικά σε αυτό, καταπολεμώντας έτσι τον ιό.

«Δεν θα θέταμε ποτέ σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών μας. Μπορούσαν όλοι να λουστούν στην χλωρίνη, ενώ ανά δέκα λεπτά, drone ψέκαζαν αντισηπτικό. Όλα έγιναν νομότυπα, μέχρι και ο πλανητάρχης θα ήταν περήφανος», σχολίαζε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, γλείφοντας το οδόστρωμα για να πείσει και τον τελευταίο δύσπιστο για τα λεγόμενά του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.