Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
15°C
 

Στο στήσιμο ομπρέλας σε παραλία των Κυκλάδων θα εξετάζονται οι υποψήφιοι για τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών

Σε ένα νέο ειδικό μάθημα θα καλούνται να εξεταστούν όσοι επιθυμούν να εισαχθούν από του χρόνου σε σχολές Πολιτικών Μηχανικών, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι, θα μεταφέρονται με το πλοίο της γραμμής στις Κυκλάδες την εποχή των μελτεμιών και εκεί, θα καλούνται να στήσουν την ομπρέλα τους σε παραλία με αμμουδιά, έχοντας στη διάθεσή τους μισή ώρα για να τα καταφέρουν.

Στην συνέχεια, η ομπρέλα αυτή θα πρέπει να παραμείνει σταθερή για τουλάχιστον άλλες 2,5 ώρες, ενώ η επιτροπή θα εξετάζει ταυτόχρονα αν η ομπρέλα έχει τοποθετηθεί σωστά με βάση τον αέρα και την κατεύθυνση του ήλιου, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τους εν δυνάμει λουόμενους.

Μάλιστα, εξετάζεται και η μόνιμη πρόσληψη φοιτητών της σχολής από τα νησιά, ώστε να βοηθούν τους παραθεριστές με τις γνώσεις τους στο στήσιμο των ομπρελών, μιας και έχει αποδειχθεί πως ο μέσος άνθρωπος σπαταλάει τουλάχιστον το 45% της άδειάς του προσπαθώντας να στήσει ανεπιτυχώς την ομπρέλα του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.