Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Σύγκελλε όλο το βράδυ ο πρωτοσύγκελος Τρίκκης και Σταγών

Ότι δεν κατέχει τυχαία τη θέση του πρωτοσύγκελου επιβεβαίωσε ο π. Αλέξιος Κανίνας, ο οποίος διαγνώστηκε πριν δύο εβδομάδες θετικός στον κορονοϊό. Παρά το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εξέτασης που ήταν αρνητικό, ο πρωτοσύγκελος παραμένει σε αυτοπεριορισμό αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να ασκεί τα καθήκοντά του.

Πράγματι, πηγές της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αναφέρουν πως ο πάτερ Αλέξιος χθες δεν σταμάτησε να συγκέλλει όλο το βράδυ και μάλιστα το σύγκλισμά του ήταν βροντερότερο από κάθε άλλη φορά. «Ποιος άκουσε τον πρωτοσύγκελο και δεν τον φοβήθηκε» σχολίαζαν το πρωί μεταξύ τους οι υπόλοιποι, απλοί σύγκελοι.

Ο ίδιος ο πρωτοσύγκελος δηλώνει ακλόνητος και με ηθικό ακμαίο, προσθέτοντας πως ό,τι κι αν συμβεί θα συνεχίσει να συγκέλλει από το κελί του, με κάθε ικμάδα δύναμης που διαθέτει και για όσο τον κρατούν τα πόδια, το μυαλό και η φωνή του.

Μάλιστα, σε μήνυμα που απηύθυνε στους πιστούς κάλεσε τον καθένα και την καθεμία να συγκέλλει απαρεγκλίτως κάθε μέρα, για όσο χρόνο μπορεί και όποια ώρα της ημέρας το επιθυμεί. «Εμείς συγκέλουμε και ο Θεός ακούει. Όσοι συγκέλλουν, πρέπει να συγκέλλουν αληθινά!», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.