Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Συναγωνιστής από το Βερολίνο έχει έρθει στην Ελλάδα μόνο για το ρακόμελο

Καμία όρεξη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή συζήτηση που δεν θα περιλαμβάνει τσίπουρο, ρακή ή ρακόμελο, δεν έχει κατά δήλωσή του 27χρονος αντιεξουσιαστής από το Βερολίνο, ο οποίος διαμένει προσωρινά στη χώρα μας.

Ο 27χρονος Ματίας, που βρίσκεται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι, συγκατοικεί σε διαμέρισμα των Εξαρχείων με τρία μέλη πολιτικών οργανώσεων του αναρχικού χώρου, με τους οποίους και συχνάζει συχνά σε μπαρ και καφενεία της περιοχής.

«Βρίσκομαι στην Αθήνα σχεδόν 4 μήνες και μου αρέσει πολύ. Έχω σκοπό να κάτσω τουλάχιστον έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι το επόμενο καλοκαίρι» δήλωσε ο Ματίας μιλώντας στο «Κουλούρι».

«Σε αυτό το διάστημα έχω βρεθεί σε αρκετές συζητήσεις για τα κινήματα την εποχή της κρίσης, τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό και άλλα ζητήματα. Όλες τις φορές η ρακή ήταν εκεί, πάνω στο τραπέζι, γλυκόπιοτη και δυνατή για να σώσει την κατάσταση» πρόσθεσε ο 27χρονος, ο οποίος ενημέρωσε πριν λίγο τους συγκατοίκους του ότι δεν θα καταφέρει να πάει σε εκδήλωση-συζήτηση που γίνεται αύριο το πρωί και λογικά δεν θα σερβίρει αλκοόλ.

Από την πλευρά τους, οι συναγωνιστές του Ματίας συμφωνούν και εκείνοι με την αξία του ρακόμελου και σχεδιάζουν ταξίδι στο Βερολίνο για να έχουν επαφές με τα μέλη του γερμανικού αντιεξουσιαστικού χώρου.