Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Partly sunny
16°C
 

Έρευνα: 87% των συμμετεχόντων του αντιρατσιστικού φεστιβάλ απεχθάνονται τους Ισραηλινούς

Μόλις χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ανάλυσης ερωτηματολογίου που είχε συμπληρωθεί από τους χιλιάδες συμμετέχοντες του 20ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ το οποίο έλαβε χώρα από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου του περασμένου έτους. Με πολλά από τα αποτελέσματα να είναι αναμενόμενα, δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις.

Ενδεικτικά, στην ερώτηση πολλαπλής επιλογής «Πατρίδα μας είναι» α) όλη η γη β) ο ήλιος της, που χρυσολάμπει γ) οι κάμποι και τα ψηλά βουνά δ) χωράφι φιλέτο, 94% απάντησε το α) με το υπόλοιπο 6% να απαντάει δ).

Μοιρασμένες ήταν οι απαντήσεις στην ερώτηση που καλούσε τους συμμετέχοντες να κυκλώσουν το αγαπημένο τους συγκρότημα ανάμεσα στα α) Κωστής Μαραβέγιας β) Τιγρέ Σποράκια γ) Πυξ Λαξ δ) Χατζιφραγκέτα.

Αμφιλεγόμενη ερώτηση ήταν τελικά η 7η, η οποία καλούσε τους συμμετέχοντες να βάλουν στη σειρά 20 έθνη με βάση το πόσο πολύ τα αγαπούν. Το Ισραήλ βρέθηκε στην τελευταία θέση για το 87% των ερωτηθέντων. 5% είχαν στην τελευταία θέση τις ΗΠΑ, ενώ από ένα 4% είχε την Τουρκία και τη Φινλανδία.

Τα θέματα του ερωτηματολογίου του επερχόμενου 21ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ αναμένονται να είναι βατά όμως κλιμακούμενης δυσκολίας. Φήμες που μιλούν για την μετονομασία του φεστιβάλ σε αντισιωνιστικό, ελέγχονται ως ανακριβείς.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.