Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
33°C
 

Στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 28χρονος που παρήγγειλε γυαλιά Arnette από το ίντερνετ

arnette-sunglassesΣφίγγει τις τελευταίες ώρες ο κλοιός γύρω απ' τον μυστηριώδη νεαρό ο οποίος την περασμένη Παρασκευή εκτέλεσε παραγγελία γυαλιών μάρκας Arnette απ' το διαδίκτυο.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεώρησαν αρχικά πως πρόκειται για χάκερς, οι οποίοι έκλεψαν τα στοιχεία της κάρτας του 28χρονου και παρήγγειλαν τα συγκεκριμένα γυαλιά για αντιπερισπασμό. Όταν ωστόσο διαπίστωσαν πως η αγορά έγινε νομότυπα, εξαπέλυσαν αμέσως ανθρωποκυνηγητό με στόχο την εύρεση και την άμεση σύλληψη του χρήστη του διαδικτύου.

«Είχαμε να δούμε τέτοιου είδους αγορά χρόνια. Νομίζαμε πως έχουμε πια ξεμπερδέψει με αυτές τις κακογουστιές και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε τέτοια πισωγυρίσματα. Ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά απ'αυτό; Να αναζητήσει ο κόσμος στο ίντερνετ τρόπους να φτιάξει μοϊκάνες και να τρυπάει τις εξατμίσεις του; Έχουμε ευθύνη να εντοπίσουμε και να θέσουμε άμεσα στο περιθώριο τον νεαρό για παραδειγματισμό. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», εξήγησε σχετικά άνδρας της Δίωξης, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως εκπρόσωποι της ίδιας της εταιρείας επικοινώνησαν μαζί τους αφού είχαν να δεχθούν παραγγελία 7 χρόνια.

Όσο για τον ίδιο τον 28χρονο, προς το παρόν φέρεται να κρύβεται σε φιλικό σπίτι, επιχειρώντας να παραγγείλει ξανά τα γυαλιά από τουλάχιστον τρεις ακόμα κάρτες, με το σύστημα να τις απορρίπτει άμεσα λόγω καταπάτησης των όρων κακογουστιάς του διαδικτύου παγκοσμίως.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί θερμά όποιον έχει στοιχεία να επικοινωνήσει άμεσα μαζί της και αν κάποιος εντοπίσει τα επίμαχα γυαλιά να αποφύγει να τα φορέσει για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας αιδούς.